Cacoonworld poznati je belgijski brend dekorativnih ljuljački iza kojeg stoje supružnici Nick i Sarah. Njihovo poznavanje dizajna, tekstila te opreme za oceanske jahte odvelo ih je daleko u smjeru dekorativnih detalja za interijere i eksterijere.

Štoviše, autori su jednog od najpopularnijih proizvoda za opuštanje, izležavanje i uživanje. Radi se o visećem šatoru s njihovim potpisom koji dolazi u nekoliko modela, a lagano se postavlja u unutarnjim prostorima te naravno na otvorenom gdje služi kao najugodnija i najzabavnija “ležaljka”. Cacoon world viseći šator je napravljen od olefina, snažnog, laganog i udobnog materijala otpornog na sve vanjske uvjete. Također, olefin ima i svojstva brzog sušenja te zaštitni UV faktor.

Ideja za dizajn stigla je nakon jednog odmora u Meksiku. Kružni oblik inspiriran je ptičjim gnijezdima viđenim upravo u toj srednjoameričkoj zemlji. U Zagrebu ga možete isprobati i kupiti u Zvonimirovoj 24, u Hortiartu koji u svojoj ponudi ima dva modela visećih šatora; Cacoon Olefin Single čija je nosivost do 200 kg te Songo Olefin s nosivošću do 150kg. Sve što će vam trebati da ga lijepo postavite jest visina od 2,50 m.

Hortiart će gostovati na Zagreb Design Weeku koji počinje 1. rujna u zagrebačkom Tehničkom muzeju i traje sve do 6. rujna. Tamo će biti izloženi viseći šatori u koje ćete moći uskočiti i uvjeriti se zašto ga toliko obožavaju i veliki i mali.

Foto: Borut Planinc