Mlada Asma Salomon uređenje interijera doživljava kao igru ​​živih boja i tekstura koje stvaraju skladan prostor.

Ona ima samo 30 godina, ali to ne znači da joj nedostaje iskustva – na vrlo autentičan način pomaže vašem kutku dati osobni pečat i izraziti ono što zapravo jeste. Njezin pristup je otvoren, svjež i izvan zone komfora na koju smo navikli. Pogledajte koje savjete o uređenju daje za interijer koji izaziva divljenje.

 

5 savjeta za dizajn interijera

Postavite predmete koje volite na pod

Iznenadit ćete se koliko vam ne trebaju police i stolići koji se čine neophodnima da upotpune prostor. Dizajn interijera počinje od poda – nadopunite ga kombinacijom raznih privlačnih predmeta. To mogu biti čak i knjige, zanimljiva posuda s biljkom ili pletena košara.

Dajte šansu terakota zidovima

Ako vam se ova boja čini kao “previše” – vjerujte, nije. Vašoj će dnevnoj sobi dati efekt veselog kutka i poboljšati raspoloženje. Možete ju kombinirati s drugim svjetlijim nijansama kako biste ju “razbili”. Posebno je pogodna za dječje sobe, ako ne želite tradicionalnu ružičastu ili plavu nijansu.

Kontrast

Asma Salomon kaže da dobar dizajn interijera ne zahtijeva uvijek sklad u tonovima. Pokušajte kombinirati nijanse – plava je dobra baza jer ide uz gotovo sve. Poigrajte se bojama i oduševit ćete se efektom.

Osvježite interijer pastelnim tonovima

Smeđim drvenim komadima namještaja možete vratiti život. Pokraj kuhinjskog stola postavite pastelne ukrasne zdjele za voće, na stolić za kavu stavite šalicu boje mente ili pastelno žute… Čak možete dati priliku i zidu u pastelnoj boji. Mali detalji oživjet će cijeli prostor, a da ne morate potrošiti bogatstvo na potpuno novi namještaj.

Bijeli detalji za dinamiku

Umjesto bijelih pruga tik do stropa, provucite ih između dva zida veselih tonova. Ovaj detalj pružit će osvježenje i dati potpuno novu dimenziju prostoru. Učinak će biti još bolji ako bijelu boju umetnete između dva zida različite teksture. Za dizajnericu interijera Asmu nema pravila – uvijek je puna ideja i želja da prostor učini šarenijim i drugačijim.

Foto: Pexels