U mjestu Neorić, u Dalmatinskoj zagori, od ovog ljeta moguće je uživati u jedinstvenim robinzonskim šatorima pod vedrim nebom.

Čarobni kutak kojeg mještani zovu Zeleni dolac tako je postao Green valley retreat koji su osmislili i vlastitim rukama uredili Jelena i Milan Stupalo, sa željom da obogate turističku ponudu ovog kraja. Prije četiri godine to je bila “obična” livada smještena samo jedan kilometar od prvih kuća i otprilike tri kilometra od naselja Neorić. Danas se tu smjestio objekt za robinzonski smještaj, rezultat timskog rada i uložene ljubavi i truda domaćina, kako kažu Jelena i Milan.

Mjesto Neorić se nalazi 30 km od Splita u dalmatinskom zaleđu, u smjeru Knina i broji 800 stanovnika. Mjesto datira još iz prapovijesnih vremena, posebice bana Nehorića po kojem je i dobilo ime. Osim duge povijesti ovdje vas čeka netaknuta priroda kojom je Green Valley Retreat okružen.

Jednokrevetni i dvokrevetni šatori su prostrani i ugodni za smještaj, a vani se nalazi moderno opremljena zajednička kuhinja. Tu je i mjesto za roštilj i stolni tenis, igralište za djecu, a možete isprobati i jahanje uz sve ostale društvene igre koje se preporučuju poput “balota”, pikada, malo nogometa. Toalet je ekološki, a struja stiže iz solarnih panela. Vjerojatno najljepši trenutak bit će onaj kada na kraju dana sjednete uz vatru pod otvorenim nebom, pored svog indijanskog šatora i pokušate zamisliti kako je to izgledalo nekada. Više o ovom prirodnom raju potražite ovdje.