Pronađite unutarnji mir u chic hotelu Spirito Santo Palazzo Storico u starogradskoj jezgri Rovinja. Idealna prilika za vikend getaway čeka vas u novouređenom proširenom zdanju hotela sa zadivljujućom arhitektonskom poviješću prilagođenom potrebama modernih gostiju

 Kako izgleda odmor u staroj jezgri Rovinja gdje se šarmantna povijesna arhitektura spaja s potrebama i zahtjevima modernih gostiju, najbolje možete doživjeti u Spirito Santo Palazzo Storico hotelu, koji je od svog otvaranja u ljeto 2017. do danas, postao omiljena destinacija za sve željne kvalitetnog i luksuznog odmora od ubrzanog i stresnog načina života. 

U samo nekoliko godina ovaj se chic hotel profilirao  u omiljeno mjesto gostiju koji cijene kvalitetnu uslugu, spoj profinjenosti dizajnerskih i arhitektonskih rješenja s prirodnim ljepotama kojima Istra ostavlja bez daha. 

Motivirani dobrim reakcijama gostiju, vlasnici su odlučili proširiti smještajne kapacitete i to tako da u potpunosti prate i očuvaju povijesni identitet građevina. U renoviranom zdanju, udaljenom svega pedeset metara od glavne zgrade hotela koja se nalazi u ulici Augusto Ferri 44, u središtu Rovinja, u srpnju prošle godine otvorili su dodatne kapacitete. Oni uključuju četiri nova hotelska suita povezana s unutarnjim liftom kojim se s ulaza stiže direktno u smještajne jedinice. 

Tako je ovaj hotel s četiri zvjezdice i sedam luksuznih soba dobio pojačanje pred jednu od najzahtjevnijih turističkih sezona. 

Odmor od užurbane svakodnevice 

Nakon poprilično stresne prošle godine, pronalazak unutarnjeg balansa i mira postaje prioritet mnogima od nas u vremenima koja dolaze. Okretanje prirodi i kvalitetan odmor postaju neizostavni dio naše svakodnevice kako bi se što lakše nosili s nadolazećim izazovima. Rovinj je gradić koji je oduvijek slovio kao grad povoljnih klimatskih uvjeta za naše zdravlje, a kada se tome pridodaju tradicija, arhitektonske, kulturne i gastronomske ljepote – postaje savršena oaza za opuštanje. Dimenzija luksuza kakvu rijetko možete doživjeti, odmor za sva čula i osjetila, potpuno prilagođen svim zahtjevima modernih gostiju, sinonimi su za Spirito Santo Palazzo Storico hotel

Suvremeni dizajn koji se savršeno stapa s povijesnim i arhitektonskim nasljeđem ovih građevina, prilagođava se svakom gostu, a smještajni kapaciteti i terase s kojih puca maestralan pogled na more samo su jedan od razloga zašto se gosti ovdje uvijek rado vraćaju. Ono što je specifično za ovaj hotel je da se nalazi u staroj jezgri Rovinja, a izvrsno je povezan s parkiralištem i blizinom samog centra što je često teško spojivo u city destinacijama. U ovom hotelu osjećat ćete se kao da ste daleko od svega, a opet toliko dobro povezani da o ničem ne morate brinuti. 

Tradicija prilagođena modernim potrebama gostiju 

Kuće iz 18.stoljeća u starogradskoj jezgri, preuređene su u šarmantan hotel koji odiše poviješću, a istovremeno je posvećen svim potrebama modernog gosta. Spirito Santo Palazzo Storico hotel renoviran je tako da je u potpunosti sačuvao svoj povijesni identitet, a upravo je i sama arhitektura prostora jedan od onih razloga zašto je ovaj hotel toliko poseban. Pri preuređenju vodili su se različitim tehnikama i prirodnim materijalima kako bi sačuvali njegovu autentičnost, a obnovljene freske, kamini i brojni drugi autentični predmeti samo su dio njegova šarma. Uređenjem novih smještajnih kapaciteta, vlasnici su se vodili istim principima. U radu su korišteni samo prirodni materijali kako bi se očuvala povijesna autentičnost građevine. Većina interijera ručno je izrađena od materijala poput drva, stakla i mesinga, a sve na osnovi ideja arhitektonskog dvojca Saše i Sveta Dobričića iz Arhitektonskog studija ADAL iz Ljubljane. Vođeni principima vrhunske kvalitete i stvaranja potpuno novog i autentičnog doživljaja odmora, ovaj se hotel savršeno uklopio u sliku odmora onih gostiju koji ne pristaju na kompromise. Svemu tome pridonosi i savršen spoj arhitekture, gastronomije, odmora prema svim visokim svjetskim standardima i lokacije. 

Rovinj je naime idealna destinacije zbog svoje savršene prometne povezanosti, a na samo nekoliko sati vožnje od glavnoga hrvatskog grada uronit ćete u bajkoviti srednjovjekovni krajolik prošaran mediteranskim ugođajem. 

Već od samog otvorenja, ovaj je predivan mali hotel privukao zaljubljenike arhitekture i dizajna, trendsettere i sve oni koji vole dobru hranu i glazbu – naime, vlasnici hotela veliki su ljubitelji jazz glazbe i foodi-ji tako da tijekom ljeta organiziraju i glazbene večeri koje su već postale kultno mjesto za druženje i ugodan večernji provod. 

Smješten u starom gradu, a tako blizu netaknute zaštićene prirodne baštine priobalja uz dvadeset i dva otoka i samog srca Rovinja, idealan je spoj za savršen produljeni vikend. 

No, najbolje da provjerite sami. Više informacija o hotelu, pronađite na linku