Nakon što je objavljeno da će bivši dizajner Guccija, Alessandro Michelle, naslijediti u kući Valentino Piera Paola Picciolija, svi smo željno iščekivali vidjeti kako će izgledati ova modna suradnja. I želje su nam se obistinile i prije nego što smo se nadali.

Naime, dizajner je već objavio fotografije prve kolekcije, one za sezonu Resort 2025, koja će biti dostupna u dućanima u listopadu ove godine. Prvu reviju još iščekujemo jer je najavljena za 29. rujna, ali kakav su nam dojam ostavile ove prve fotografije Alessandrove vizije?

Dizajner nije bio lijen, pa je predstavio čak 171 look resort kolekcije. No moramo priznati da nam je prvi dojam ipak da stvari jako (previše!) podsjećaju na njegov dugogodišnji rad u Gucciju. Eklektični miks, retro stil koji smo obožavali u ovoj kući ovdje je pomalo predoslovno preslikan u novu kuću, bez potrebne inovativnosti i poštovanja prema povijesti ove talijanske kuće koju je osnovao dizajner Valentino Garavani davne 1960.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Up Next (@upnextdesigner)

S nama se slažu i brojni ljubitelji mode koji u komentarima na društvenim mrežama govore o “Vucciju” ili ” Guccitinu” te spočitavaju Alessandru manjak svježine i nove direkcije.

Kako se vama svidjela kolekcija?

Foto: Valentino