Prva kolekcija dizajnera Sabata de Sarna za modnu kuću Gucci imala je podijeljene kritike, većinom su mu zamjerali nedostatak svježih ideja. Povratak klasičnijem stilu svakako je ono što je obilježilo kolekciju, a takva je i upravo predstavljena kampanja za sezonu proljeće-ljeto 2024.

Iako će maksimalisticama i ljubiteljicama rada prijašnjeg Gucci dizajnera Alessandra Michelea možda nedostajati maštovitost boja i uzoraka koje je spomenuti preferirao, i one će morati priznati da kampanja izgleda jako cool.

Kultni fotograf David Sims za kampanju snimio je nova Gucci lica, manekenke Anu, Fadiu, Jiahui, Nyajuok i Violet. Kampanja odiše minimalizmom koji je bio svojstven razdoblju devedesetih godina, kad je estetiku brenda Gucci otkrio i sam Sabato. Taj mu je Gucci ostao u sjećanju kao omiljen, pa se u prvoj kolekciji vratio izvornoj estetici, miljama daleko od eklektične vizije koju je imao Michele.

Moramo priznati da bi rado odjenuli baš svaki od ovih lookova, nosiva kulerska estetika koju je prezentirala nova Gucci ekipa svakako je kao stvorena za modernu ženu. Lajkamo!

Foto: David Sims