Aktivistička grupa Zelene akcije organizira projekciju posljednjeg filma legendarnog Davida Attenborougha “Život na našem planetu” koja će se održati u četvrtak, 29. travnja u 20 sati ispred kluba Booksa u Zagrebu

Sir David Attenborough jedan je od najpoznatijih svjetskih redatelja dokumentarnih filmova o prirodoslovlju. U sedam desetljeća svoje karijere, ostat će zapamćen, između ostalog, po serijalima za BBC Život na Zemlji i Plavi planet. Njegov posljednji film iz 2020. godine Život na našem planetu (A Life On Our Planet) najbolje je sažeti njegovim vlastitim riječima:

“Imam 94 godine. Moj je život bio uistinu nevjerojatan. Tek sada doista razumijem koliko nevjerojatan. Kao mladić, imao sam osjećaj da se nalazim u divljini i doživljavam netaknut prirodni svijet, ali bila je to samo iluzija. Tragedija našeg vremena zbiva se svuda oko nas – jedva primjetno, iz dana u dan, gubimo divljinu našeg planeta, njegovu bioraznolikost.  Svjedočio sam tom propadanju. Život na našem planetu moje je svjedočanstvo i vizija budućnosti. To je priča o tome kako smo počinili svoju najveću pogrešku i kako je još uvijek, ako odmah nešto poduzmemo, možemo ispraviti. Imamo još jednu, posljednju priliku da sebi stvorimo savršen dom i obnovimo predivan svijet koji smo naslijedili. Sve što je potrebno jest volja da to učinimo”.

Film će biti prikazan u sklopu “Filmskih večeri OFF” kao zagrijavanje za 8. Okolišni filmski festival (OFF) Zelene akcije te će biti prikazan na otvorenom, ispred kluba Booksa (Martićeva 14d) te je ulaz slobodan i besplatan, ali je broj ograničen na 25 mjesta. Projekcija je organizirana u sklopu projekta Škole održivosti koji provodi Zelena akcija.

Facebook događaj za projekciju nalazi se na poveznici, a program 8. OFF-a pogledajte ovdje.

Foto: A Life On Our Planet Still