Izložba ‘Gdje Svemir dotiče Zemlju’ limitirane kolekcije nakita umjetničke radionice ELKANA, umjetnika Feđe Aarona Bučića  – poznatog po nakitu od ekstremno rijetkih materijala održat će se 19. studenog 2018. u18 sati, u Galeriji Zrinski Hotela Palace u Zagreb

Nakit je načinjen od meteorita pronađenog na obroncima Himalaja, na području Nepala, te upotpunjen srebrom u mokume tehnici. Uz poseban nakit sa snažnom porukom i elegantnim linijama, bit će izložena i kolekcija meteorita iz cijeloga svijeta, te drevni nakit od meteorita iz Nepala i Mongolije. vjetsku premijeru kolekcija ‘Gdje svemir dotiče zemlju‘ doživjela je pred zahtjevnom talijanskom publikom, u galeriji ‘Glam Art’ u središtu Trsta sredinom listopada.

Komplimente i interes 80-tak gostiju, među kojima su bili i predstavnici konzulata Hrvatske u Trstu, povjesničari umjetnosti, te mnogobrojni uglednici, pratilo je i zanimanje talijanskih medija. Zanimanje uglednika, poput veleposlanika BiH u Austriji, te barunice Conny Bianchi nastavilo se i na izložbi u Beču, kao i u Nici u Francuskoj. Nakon Zagreba, slijede i izložbe u Monte Carlu, Jeruzalemu te Houstonu. U Hrvatskoj, kolekcija je premijerno prikazana u lipnju u ‘Mediteranskom institutu za istraživanje života‘ u Splitu pred stotinjak uzvanika, među kojima je bio i akademik Miroslav Radman, na izložbi koja spaja znanost i umjetnost i propituje odnos čovjeka i Svemira.

ELKANA

Za umjetničku radionicu Elkana, nikada nije riječ samo o nakitu. Niti samo o umjetnosti. Ono što ih pokreće jest esencija života. U središtu stvaranja su ekskluzivni, iznimno rijetki, moćni materijali – poput meteorita i 2000 godina starih arheoloških nalaza. Putuju svijetom, uče o umjetničkim tehnikama i kulturama, surađuju s majstorima izrade nakita. Rezultat su unikatni, visokokvalitetni ručno rađeni komadi nakita, uvijek u limitiranim edicijama. Bazirani su u Hrvatskoj, ali svijet (i šire) njihova je radionica i izvor inspiracije.