Crna komedija Naopako (Upright) nova je serija koja je osvojila srca mnogih i zato ne iznenađuje da je prozvana skrivenim australskim draguljem. 

Kako The Guardian ističe, ova road-trip serija nije samo pametna i slikovita, već i zarazno dobra. Spojivši melankoliju s komedijom, “Naopako” donosi priču o neobičnom paru koji hrabro narušava sve društvene norme.

DVA AUTSAJDERA, JEDNO NEZABORAVNO PUTOVANJE

Nekonvencionalni duo čine 42-godišnji glazbenik Lucky (Tim Minchin) i 16-godišnja Meg (Milly Alcock) koji se udružuju nakon sudara u prometnoj nesreći. Dok je Lucky pomalo distanciran i bježi od stvarnosti, Meg je napeta i direktna, ona je buntovnica s velikim stavom i osebujnom osobnošću. 

Pokušavajući prevesti klavir kroz divljinu južne Australije, suočeni su s izazovima na putu prema Perthu, Luckyjevom rodnom gradu gdje ga nije bilo osam dugih godina. Taj put nije samo fizičko putovanje, nego i emocionalno iskustvo ispunjeno nadom i izazovima. Pripremite se za maratonsko gledanje čija je zvijezda Tim Minchin ujedno i izvršni producent, scenarist, ali i skladatelj soundtracka.

TAME IMPALA I DRUGI AUSTRALSKI GLAZBENICI KAO SOUNDTRACK ZA ROAD TRIP

Minchin i njegov kolega redatelj Matthew Saville stvorili su prekrasnu seriju koja hvata bit mjesta — Minchin pjeva INXS-ovu „Never Tear Us Apart” i The Churchovu „Under the Milky Way” pod noćnim nebom.

Povrh toga, koriste glazbu poznatih australskih glazbenika poput Tame Impale, Sije i The Vinesa, ali i manje poznatih australskih glazbenika kao što su Missy Higgins, Powderfinger, Teskey Brothers, The Living End.

„Sa serijom Upright, Minchin je od sebe napravio nekoga vrijednog gledanja”, piše The Houston Chronicle.

Obje sezone Uprighta stižu na Pickbox NOW – prvu sezonu možete gledati već sada, dok druga sezona dolazi 13. listopada.

 

Foto: PR