Imate neupotrebljive plastične vrećice ili potrgane kišobrane? Ne bacajte ih! Proslijedite ih dalje i doprinesite izradi umjetničke instalacije prema upcycling načelu

U tijeku je akcija prikupljanja iskorištenih i odbačenih predmeta za potrebe izrade umjetničke instalacije koja se ostvaruje u sklopu novog projekta UpArt s fokusom na recikliranje i upcycling. Traže se iskorištene bijele plastične vrećice bez natpisa i stari ili potrgani kišobrani, a prikupljanje traje do 4. rujna 2022.

Sve što trebate učiniti je bilo koji dan zaključno s nedjeljom donijeti višak bijelih plastičnih vrećica bez natpisa i stare ili potrganekišobrane u Kulturno informativni centar (Preradovićeva 5) ili dvorište Zelene akcije (Frankopanska 1) i ubaciti ih u za to predviđenu kutiju ili ih pak u subotu od 9:30 do 11:30 h ostaviti u prostoru Udruge Vestigium (Rudeška cesta 142). Vaši odbačeni predmeti potom će biti prenamijenjeni u umjetnički rad i pretvoreni u nešto jako lijepo! 

Sudjelujte u ovoj umjetničkoj upcycling priči i istražite svestranost iskorištenih predmeta i njihov potencijal transformacije u umjetnički rad.