Kako sama kaže, s kolekcijom za zimu 2022/2023 Marija je mislila na svoje afinitete, želje i potrebe koristeći tekstil i tehnike koje podsjećaju na sigurnost i dom. Stoga se u kolekciji nalaze odjevni predmeti i tehnike u kojima se i sama osjeća nesputano i prirodno s naglaskom na prirodnim materijalima.

“S obzirom na to da sebe vrlo često zanemarujemo, ovom kolekcijom sam htjela ugoditi sebi. Sebi sam zato poklonila cvijeće koje sam oslikala na tekstilu – kamilicu koja asocira na livadu u blizini moje kuće gdje često skupljam biljke.” kaže Marija. 

Tu je i košulja načinjena od prenamijenjenog heklanog stolnjaka, a svaki novi komad će se izraditi od u potpunosti drugačijeg uzorka s obzirom na to da se uvijek izrađuje od različitog heklanog stolnjaka. Upravo takav način izrade, upcycling, čini odjevne predmete jedinstvenima. 

Kroz kolekciju se provlače i rese koje naglašavaju pokret i nesputanost. “Zato smo odlučili fotografirati kolekciju na proljetnoj livadi jer u meni pobuđuje slobodu i  nesputanost, podsjeća na dom, tamo sam što god poželim biti.”

Kolekciju je fotografirao Denis Butorac, a za šminku i kosu se pobrinula Petra Sever dok je Lorena Smojver iz IM studija lice kolekcije.” Bravo, Marija, još jedna divna kolekcija!