“Ulice su i ženskog roda” – autorski projekt Iris Foriš, Karle Kostadinovski i Klare Penezić donosi kazališnu predstavu zvučne šetnje kojoj morate prisustvovati

“Većina nas vjerojatno zna za Ulicu Marije Jurić Zagorke ili Prolaz sestara Baković, no mali se broj žena uspio izboriti za naziv gradskih ulica ili trgova. Prema istraživanjima, samo 1,8% javnih naziva u Zagrebu simbolizira žene. Vodimo vas na put u kojemu ćete upoznati neke od njih, ili njihove modernije verzije, ali nemojte misliti da vam nisu pripremile i poneko iznenađenje”, stoji u najavi ovog zanimljivog projekta koji je dio ciklusa intimnog radija u hodu – RadioWalk, a održava se 2. srpnja u 19 sati.

RadioWalk godišnji je ciklus intimnog radija u hodu, a koncipiran je kao kazališna predstava zvučne šetnje koja se zbiva između teksta koji se sluša u slušalicama, krajolika kojim se hoda i misli samog šetača.

Za režiju, dramatizaciju i montažu zaslužne su Iris Foriš, Karla Kostadinovski i Klara Penezić, a glasove su dale Klara Penezić, Karla Kostadinovski, Lena Medar, Laura Bošnjak, Buga Marija Šimić, Tea Mandarić te Sonja Desnica, dok je za produkciju tu jedan od naših omiljenih domaćih projekata, RadioTeatar, koji okuplja pod isti krov kazališne, glazbene i filmske umjetnike koji istražuju točke preklapanja s cijelim spektrom radijske prakse, od programa, radiodrame i svih njezinih hibridnih oblika.

Događaj je namijenjen svim dobnim skupinama, ali i vašim dlakavim prijateljima (bilo da su oni u životinjskom ili ljudskom obliku, kako su najavili organizatori), a gdje je početak šetnje i na koji se način rezervirati, pronađite ovdje.

 

Dizajner vizuala na coveru: Joško Gamberožić