Na prvoj ovogodišnjoj tribini Učitavanje u Booksi učitavaju se Dejana Pacina i Leonarda Bosilj

Iako često nakon posla želimo s nekim kratko prizalogajiti ili popiti kavu u kvartu, no za neki sadržajniji “dejt” ne morate uvijek skoknuti na koncert. Ova književna tribina otkrit će vam sestranost i bogatstvo mladih književnih nada na domaćoj sceni – i nesumnjivo vas dobro zabaviti.

Tribina Učitavanje, koja već treću godinu predstavlja mlade i neafirmirane pjesnike i prozaike, one čiji je prijem kod šire publike još uvijek u procesu učitavanja, otvara prvom ovogodišnjom tribinom s jednom prozaisticom te pjesnikinjom, i to u srijedu, 26. siječnja s početkom u 18 sati.

S njima će o književnosti, poeziji, kratkim pričama, novogodišnjim odlukama i svemu ostalom što im padne na pamet razgovarati moderatorski dvojac Martin Majcenović i Vigor Vukotić.

Učitavanje u Booksi

Tribina Učitavanje, u organizaciji članova Književne grupe 90+, predstavlja nerijetko i autore s još neobjavljenim tekstovima. U Booksi se redovito održava od 2019. godine, a sve detalje pronađite ovdje.

Dejana Pacina rođena je 1999. u Požegi. Trenutno je na diplomskome studiju kroatistike. Sklonost i ljubav prema pisanju u njoj je rasla oduvijek, a počela se realizirati ranim djetinjim tekstovima uvrštenima u pokoji zbornik. Na početku studija počinje pisati poeziju zahvaljujući novim vidicima i saznanjima.

Pisanje smatra hranom duše, izricanjem neizrecivoga i vječnim plesom između ovozemaljskoga i nespoznatljivoga. Pjesme su joj dosad objavljivane na portalima Književnost.hr, Astronaut.ba, Strane.ba te u NEMA magazinu. S kolegama je napisala rad koji se bavi analizom humora u memovima o koronavirusu i koji je osvojio Rektorovu nagradu. U slobodno se vrijeme bavi i lektoriranjem. Iako je na samome početku razvijanja i stvaranja vlastita stila, pokušava postići originalnost i pronaći vlastiti glas.

Leonarda Bosilj rođena je 2000. u Varaždinu i studentica je četvrte godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Većinom piše kratke priče, no u zadnje vrijeme eksperimentira i s poezijom. Priče su joj dosad objavljene na portalu Kritična masa i u sklopu natječaja Prozak.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. Maksimalan broj osoba koji smije istovremeno boraviti u prostoru kluba je 15. Ulazak je moguć uz posjedovanje COVID potvrde.

 

Foto: Učitavanje/Facebook