U želji da gradu Zagrebu pruže adekvatnu, profesionalnu i sasvim drugačiju uslugu, na 750m2 otvoren je Paspalace – najmoderniji i najekskluzivniji boutique hotel za pse u regiji

Mnogi od nas koji imaju dlakavog sustanara u stanu i kući, znaju da isti znaju biti njurgavi bez dovoljno igre, šetnje ili jednostavno pažnje. A tek odlazak na putovanje, neko događanje ili samo vikend izlet na kojem nam se ne može pridružiti… Znamo što nas čeka pri dolasku ako vrijeme bez nas ne provode dovoljno bezbrižno. No na sreću, u spas nam je došla Patricia Janjić, 26-godišnja veterinarska tehničarka koja se i sama znala naći u istim problema kada je trebala otputovati za vikend ili na duže periode. 

Dlakavi hedonisti

Hotel je zaista nomen est omen, prava jedna pseća palača, a nalazi se tik uz savski nasip, koji omogućuje dodatne aktivnosti izvan samog hotela, kao što su šetnje, ili istrčavanja onih koji su u zavidnoj formi. „Kućice s apartmanima predstavljaju pseći grad, a unutarnja i vanjska igraonica (cca 200m2) ‘trg’, odnosno mjesto druženja, zabave i igre, dok salon predstavlja Spa zonu za relaksaciju i uljepšavanje. Mnogo pažnje posvećeno je odabiru materijala, boja i veličini apartmana. Pazilo se na svaki mogući detalj kako bi se sve, što je više moguće, prilagodilo gostu. Jer zašto ne bi i našim dlakavim članovima obitelji omogućili odsjedanje u hotelu s 5 zvjezdica?“ objašnjava nam Patricia koja ljubav prema životinjama, a naročito prema psima, osjeća od malih nogu. Otkada zna za sebe okružena je psima, a trenutno ih ima tri. Rad sa životinjama nije joj stran budući da posjeduje iskustvo rada u veterinarskoj ambulanti, a aktivno se bavila i jahanjem punih 8 godina!

 

Siguran pristup

Paspalace nudi dnevno i višednevno čuvanje pasa, individualan pristup po dogovoru s vlasnikom, dok salon nudi kompletno uređivanje pasa – kupanje, sušenje, trimanje. Za prvi dolazak u Paspalace potrebno je priložiti osobnu iskaznicu (vlasnik), pseću veterinarsku putovnicu (knjižicu) s dokazom urednog cijepljenja, kao i dokazom o vlasništvu. Samo vlasnik može ostaviti i preuzeti svog psa, osim kada vlasnik sam navede osobu koja može preuzeti psa. Prvi dolazak je proces koji traje maksimalno 30 minuta. Kod dolaska pas-gost se pušta u igraonicu sa psom-domaćinom, kako bi se ustanovila razina energije, temperament, ponašanje, te napravila kratka analiza psa gosta. Za to vrijeme, vlasnik ispunjava detaljni upitnik o svom psu (od osnovnih informacija do onih malo detaljnijih), te potpisuje suglasnost i prihvaća uvjete hotela. Nakon prvog dolaska i registracije postaje se korisnik, odnosno član hotela, te će sve daljnje rezervacije biti moguće izvršiti putem web stranice.

Svakodnevna rutina

Boravak pasa u hotelu pomno je razrađen i osmišljen kako bi svaki pas mogao pratiti rutinu. Ujutro u 7:00h hranjenje, nakon doručka psi su pušteni u igraonicu (vanjska i unutarnja). Psi koji imaju potrebu za dodatnim šetanjem uživaju u šetnji nasipom. Igra u igraonici traje sve do 12h – 13h kada se psi stavljaju u apartmane na ručak i popodnevni odmor.
Drugi dio igre počinje oko 16h – 17h i traje sve do 20h -21h, kada se pse sprema na spavanje. Za vrijeme popodnevnog odmora i noćenja pušta se umirujuća glazba (terapija glazbom), kako bi se umanjio stres te razina anksioznosti i odvojenosti od vlasnika. Ukoliko je popunjenost hotela veća od 60%, odnosno ako je više od 30 pasa u hotelu, po potrebi se psi formiraju u dvije ili tri manje grupe koje se izmjenjuju u igraonici svakih nekoliko sati.
S obzirom da psi provode većinu svog boravka u igraonici te nisu zatvoreni cijelo vrijeme, ne postoji potreba za dodatnim šetnjama. Ukoliko vlasnik ipak želi i traži da se njegov pas dodatno šeta, ili iz nekog razloga ima potrebu za dodatnim kretanjem, naplaćuje se 50kn/dan. Sve aktivnosti u igraonici, kao i formiranje grupa i cimera (psi koji dijele apartman) je pod nadzorom i kontrolom iskusnog trenera Janka.
Ukoliko hotel nije popunjen više od 70%, moguće je dovesti psa isključivo u igraonicu. Ukoliko je popunjenost hotela veća, nažalost neće biti moguće primiti pse u vrtić, a kako se ne bi stvorila gužva i preopteretilo igraonicu. 

Tipovi smještaja

PasPresident Suite – vlasnik iznajmljuje cijelu sobicu, ima pristup wifi kameri te u svakom trenutku može vidjeti što mu ljubimac radi. Sobice su opremljene s podignutim krevetom (170x80cm), mini TV-om, i malim sofama rađenim isključivo za kućne ljubimce. Cijena za ovaj tip apartmana varira od 375-450kn/dan, ovisno o veličini psa gosta, duljini boravka te raznim dodacima na smještaj.

PasDeluxe Suite – luksuzan apartman opremljen isto kao i PasPresident, razlika je u tome što se ne iznajmljuje cijela sobica, odnosno pas nije sam (nije ‘privatna’) nego ima svoje cimere i prijatelje koje je stekao tijekom boravka. Psi se pomno i pažljivo odabiru i slažu u smještajne jedinice, po temperamentu, razini energije, dobi i ostalim važnim karakteristikama. Cijena ovakvog tipa smještaja varira od 290-380kn/dan

PasStandard Suite – jednostavniji tip apartmana, koji nije opremljen TV-om niti kamericama. Cijena ovog apartmana varira između 250-330kn/dan

Flash!

Paspalace luksuzni hotel za pse certificirani je član IBPSA (International Boarding & Pet Services Association) – internacionalne organizacije vodećih ustanova (hotela za pse, dnevnog boravka, groomera, veterinara…), kao i vlasnika i zaposlenika. Zahvaljujući takvoj organizaciji Patricia i njena obitelj u mogućnosti su ići u korak s najnovijim trendovima u svijetu luksuznih hotela za pse, a kroz razmjenu iskustva, savjeta. Ipak, kao najvažniji benefit navode mogućnost edukacije, kako vlasnika tako i osoblja, kao i pristup raznim webinarima i seminarima.

Pratite ih na Instagram profilu gdje možete dobiti sve informacije i ujedno se kroz video više upoznati s prostorom.