Još prije dvije godine lokalni su mediji s uzbuđenjem pisali o preuređenju stoljetnog restorana Čingi Lingi čarda koji je bio srušen tijekom okupacije Baranje.

U ožujku ove godine, rekonstrukcija je završila, a legendarni restoran u općini Bilje ugledao je svjetlo dana u sasvim novom ruhu. Obnova ovog poznatog restorana osmišljena je tako da zadrži ono najvažnije – dobru energiju koje je mjesto imalo, ime i lokaciju, koji su oplemenjeni novom ponudom, izgledom i komunikacijom prema starim i novim gostima. Ovaj je restoran oduvijek bio mjesto dobre zabave, nezaboravnih trenutaka, i kako kažu “mjesto na koje dovodite one do kojih vam je stalo”. Ovdje su se spajali tradicija, izvrsna jela, odlična glazba i predivna priroda. Teško da je postojao netko u Slavoniji i Baranji, a i šire, a da nije čuo za Čingi Lingi čardu.

“Najvažniji segmenti – odlična hrana, predivna priroda i ugodan ambijent u koji su svi dobrodošli, bili su misao vodilja pri obnovi ovog poznatog mjesta. O obnovi ovog kultnog mjesta dugo se pričalo te su očekivanja gostiju bila vrlo visoko postavljena, a komentari naših gostiju danas dokazuju kako smo očekivanja u potpunosti ispunili, a usuđujemo se reći, mnoge i oduševili. Ideja obnove objekta bila je zadržati određene elemente koji su mjesto činili toplim, pristupačnim i opuštenim. Čingi Lingi čarda je oaza mira, ugode i dobre energije. Dobrodošli su svi koji uživaju u životu, druženju i dobroj hrani” govori mi Ines Šobota, jedna od investitorica te uz Ivanu Volarić, kreativni operativni tim današnje uspješne gastro priče u Baranji te nastavlja “Čingi Lingi čarda reinterpretira definiciju luksuza – luksuz je odvojiti vrijeme za sebe i svoje najdraže i uživati u malim trenucima koji su u konačnici uvijek oni najvažniji. Time smo se vodili pri uređenju i slaganju jelovnika.”

Inspiracija za sva jela dolazi iz Baranje i njene bogate prirode usred koje je Čingi Lingi čarda smještena. Većina namirnica nabavlja se od lokalnih proizvođača, a primjerice, sva riba za fiš i ostale riblje specijalitete svakodnevno dolazi od okolnih ribara i ribnjaka.

Od otvorenja u ožujku 2021.g., gotovo svakog dana Čingi Lingi čarda je popunjena, a rezervacije se primaju i tjednima unaprijed. U čardi i na njenoj prekrasnoj terasi uvijek se traži mjesto više. Gosti su ovdje dobrodošli na obiteljski ručak, poslovne sastanke ili samo bijeg od gradske vreve te je ugodno uz lagani povjetarac popiti jutarnju kavu ili popodnevnu čašu dobrog vina. Svi koji posjete ovo mjesto uživat će u klasičnim baranjskim specijalitetima, rekonstruiranim i usavršenim jelima od domaćih sastojaka, kao i vrhunskim vinima i slasticama.

Čingi Lingi čarda mjesto je gdje dobra hrana i opuštena atmosfera hrane prijateljstvo i ljubav te oplemenjuju život i svakodnevicu. Ukratko, mjesto dobre energije.

Izgled restorana nekoć
Izgled restorana nekoć

Foto: Čingi Lingi čarda