Clean beauty osvojio nas je u 2020., a u ovoj godini primjenjujemo ga i na parfeme. Parfemi su beauty dodatak koji imaju najviše kemije i loših sastojaka, a zamislite, nanosite ih svaki dan na najveći organ vašeg tijela – kožu.

Clean parfemi dio su pokreta clean beautyja. Iako u Hrvatskoj većina još nema jako razvijenu svijest o tome koji sastojci smiju doći u doticaj s našim organima, endokrinim sustavom i limfnim žlijezdama, malo po malo, budimo se i po pitanju toga. Ako želite napraviti jedan od većih zaokreta u ovoj godini po pitanju svog zdravlja i beauty navika, promijenite parfem. Parfemi su nešto što obožavamo, oni nam mogu promijeniti tok dana ili ga jednostavno uljepšati. Nanosimo ih zbog sebe, no kad rasmislite koliko ih često špricate na kožu, i to one najosjetljivije dijelove tijela – vrat (štitnjača i limfa), dođe vam ipak da razmislite što točno imaju u sebi.

Clean parfeme, čiste od bilo kakvih toksina, parabena, mineralnog ulja i ostalih loših sastojaka nije teško pronaći. Mi ćemo vam danas otkriti brendove, a na vama ostaje potražiti ih online i naručiti. Dobra vijest je kako su i cijenovno jednaki ili čak jeftiniji od niche parfema, tako da imate i razlog više na novu shopping naviku!

Foto: Unsplash