Izložba o kojoj se već mnogo priča u art krugovima, početkom srpnja se otvara u zagrebačkoj Laubi.

Ako još niste, svakako ćete čuti više o tome jer u Zagreb dolazi umjetnik svjetskog glasa čiji su radovi aktualni i vrlo duhoviti. Spektakularna izložba nosit će naziv “Erwin Wurm: The Show”, a održat će se od 3. srpnja do 25. kolovoza u Kući za ljude i umjetnost.

Erwin Wurm (1954.) austrijski je umjetnik i jedan od najvažnijih aktera na globalnoj umjetničkoj sceni. Njegovi radovi nalaze se u brojnim muzejskim kolekcijama među kojima se ističu: MoMA (New York), Tate Modern (London), Centre Pompidou (Pariz), MUMOK (Beč), a izlagao je u brojnim galerijama i muzejima diljem svijeta. Prošlogodišnju izložbu u Taipei Fine Arts Museumu posjetilo je preko 260. 000 ljudi, i to pod restrikcijama koje su bile na snazi zbog pandemije, a vrijedi istaknuti da su Red Hot Chili Peppers koristili njegove skulpture u svojoj uspješnici “Can’t Stop”.

Kroz humoristične i apsurdne elemente umjetnik se obračunava sa zapadnjačkim mentalitetom i simbolima uspjeha, ponekad deformirajući poznate prizore iz svakodnevice do uznemirujućih razina. Wurmova razigrana kritičnost očituje se i u djelima koje će ovoga ljeta predstaviti zagrebačkoj publici.

Interaktivan rad “Narrow House” koji će biti prikazan u Laubi izlagao je i na prestižnom Venecijanskom biennalu. Serija “One minute sculptures” te niz spektakularnih radova oplemenit će ovu izložbu svjetskih razmjera koja će definitivno obilježiti ljeto u Zagrebu!

Foto: PR