U hrvatska kina napokon krajem travnja stiže film „Nepodnošljiva težina golemog talenta“ u kojem glavnu ulogu nosi oskarovac Nicolas Cage. Za domaću javnost zanimljiva je činjenica kako se još 2020. godine snimao u Dubrovniku i okolici.

Radi se o akcijskoj komediji, za koju je Tom Gormican zajedno s Kevinom Ettenom napisao scenarij, prenosi HAVC. Cageu se u vodećoj ulozi pridružuje Pedro Pascal, najpoznatiji po ulozi Oberyna Martella u četvrtoj sezoni Igre prijestolja, ali i po ulozi Javiera Peñe u seriji Narcos te po naslovnoj ulozi u seriji Mandalorian. U filmu osim Cagea i Pascala još glume Sharon Corgan i Tiffany Haddish.

Zanimljivost je da „Nepodnošljiva težina golemog talenta“, za sada, ima ocjenu 100% na stranici Rotten Tomatoes, iako u kina stiže tek za mjesec dana. Gledatelji i kritičari koji su ga imali prilike pogledati nazivaju ga “najzabavnijim filmom godine”, i “najboljom ulogom Nicolasa Cagea do sada”, te “najiščekivanijim filmom u ovoj godini”.

Film „Nepodnošljiva težina golemog talenta“ je u Hrvatskoj sniman u listopadu 2020. godine i to na nekoliko lokacija: Dubrovnik, Cavtat, Konavle, Popovica, Trsteno i zračna luka Čilipi. Filmska ekipa u Hrvatskoj je imala 15 snimajućih dana, a na setu je radilo 337 filmskih djelatnika. Među njima je bilo i 87 filmskih djelatnika, 16 pripravnika i 198 statista iz Hrvatske.

Nicolas Cage u filmu glumi samog sebe, glumca kojem propada karijera i koji je zbog toga prisiljen prihvatiti posao od milijun dolara – dolazak na rođendan bogatog obožavatelja (zapravo šefa kartela). Kad stvari krenu naopako, Cage je prisiljen opravdati svoju vlastitu legendu. On se tako zatekne u situaciji da, kako bi spasio sebe i svoje voljene, mora postati svaki od najpoznatijih i najlegendarnijih likova koje je tijekom karijere odigrao u filmu, ali kao stvarni Nicolas Cage. U kinima ga možete gledati od 28. travnja.

Foto: press HAVC