Elon Musk promijenio je logo Twittera, oprostivši se od prepoznatljivog logotipa ptice i zamijenivši ga poznatim memeom

Kada otvorite Twitter web, ekran za učitavanje prikazat će novi Twitterov logo Kabosua, shiba inua iz Japana koji je početkom 2010.-ih inspirirao sad već kultni doge meme. Prikazna slika početne stranice Twittera također je zamijenjena istom. Elon Musk najavio je novi logo na Twitteru objavivši screenshot chata uz natpis “kao što je obećano”. Screenshot prikazuje razgovor između Muska i korisnika Twittera “Chairman” s oznakom “@WSBChairman” koji je predložio “kupite twitter” i “promijenite logo ptice u doge meme”. Na to je Musk odgovorio “Haha, to bi bilo sick”.

Nagađa se da bi ovo mogla biti prvotravanjska šala koja se pojavila s dva dana zakašnjenja ali da bi moglo biti puno veće od toga, jer ovaj logo nije odabran bez pozadinske priče. Uostalom, ovim malim “štosom” cijena kriptovalute Dogecoin porasla je za 10 posto.Međutim, još uvijek je niža od svoje najveće cijene u svibnju 2021.

Naime, Musk se suočava s tužbom od 258 milijuna dolara u kojoj stoji da je dio piramidne sheme za promicanje Dogecoina. Dan prije nego što su zamijenili logo, Elon Muska je zatražio da se optužbe odbace, no neuspješno. Vidjet ćemo koliko će dugo ova šala trajati!