Film Woodyja Harrelsona dobio je osmominutne ovacije na filmskom festivalu u Cannesu, a sudeći po kritikama koje pristižu, ovo će biti film koji svakako treba pogledati

Film Triangle of Sadness u kojem Woody Harrelson ima glavnu ulogu dobio je osmominutne ovacije na filmskom festivalu u Cannesu tijekom vikenda. Film, koji je napisao i režirao Ruben Östlund, mračna je komedija koja prati slavni par koji je pozvan na luksuzno krstarenje za ultrabogate. Aha da, i ostanu zarobljeni na otoku.

Osim Harrelsona, koji, kad pomislimo, nikada nije zapravo bio u lošem filmu, glume Harris Dickinson i Charlbi Dean Kriek, a prema medijskim napisima, film je dobio burne ovacije publike, što je bilo daleko glasnije od onoga što su Top Gun: Maverick i drugi dugo iščekivani filmovi dobili na festivalu. “Kakva divna projekcija”, rekao je Östlund nakon prikazivanja filma. “Kakav smo ansambl imali. Puno hvala!”

Producentska i glumačka ekipa na predstavljanju filma u Cannesu
Producentska i glumačka ekipa na predstavljanju filma u Cannesu (Foto: Joe Maher/Getty Images)

Mnogi sudionici projekcije također su na društvenim mrežama rekli pozitivne stvari o filmu. Primjerice, da je riječ o zanosnom uživanju, da ćete plakati dok vas rebra ne počnu boljeti, i da je riječ o prikazu tužne stvarnosti.

Novinarka i filmska kritičarka Amy Smith dodala je: “Iskreno, trebat će puno vremena da nešto nadvlada Triangle of Sadness. Riječ je o totalnom ludilu, urnebesnoj satiri koja pomiče sve granice.”

Pojedini filmski kritičari već prizivaju kipiće za najbolji glumački postav, no – hajdemo prvo pričekati i pogledati trailer, a onda i film, koji stiže, sudeći po trenutačnim planovima, u listopadu. Mi ga zaista jedva čekamo!

Foto: Triangle of Sadness