Clean beauty nije više samo trend, on je postao potreba užurbanog i modernog lifestylea

Sve više i više svjedočimo pojavi clean beauty brendova. U skladu s trendovima, koje nameću žene, svjesne koliko sastojci u njihovim beauty i skincare proizvodima utječu na zdravlje, niču nova imena i brendovi. Ovaj tjedan tako se pojavilo par novih, kao i onih za koje smatramo da bi trebali privući vašu pažnju – slijede u nastavku!

apoem clean beauty hand cream

Apoem, sestrinski brand Sepaia, temelji se na aromaterapiji i fitoterapiji mediteranskim biljem. Proizvodi su u skladu s clean beauty filozofijom – veganski, bez silikona, sulfata, parabena te ne sadržavaju ‘sive sastojke’ i nisu testirani na životinjama. U izradi preparata koristi se isključivo organski uzgojeno bilje.

Apoem proizvodi spadaju u grupu Pregnant Frendly Products. Naime, trudnoća je stanje u kojem su česte hormonalne, krvožilne i imunološke promjene,  a koža je jedna od najosjetljivijih zona u trudnoći. Jedna od glavnih promjena na koži koje nastaju u trudnoći  jesu strije, suhoća na koži, hiperpigmentacija i svrbež. Za taj problem, preporučaju se proizvodi iz linije Apoem Calm koji sadrže centelu, pšenično ulje, ulje mošusne ruže, a koji pomažu regeneraciji zaštiti dermalnoepidermalne razine.

dopodropo clean beauty brand

Dopo Dropo je brend clean beauty i anti age proizvoda. Grapeseed Face Oil novi je i potpuno prirodni proizvod za njegu lica koji sadrži sinergijsku hidratantnu, antioksidativnu i antimikrobnu kombinaciju Dopo Dropo hladno prešanog ulja sjemenki grožđa, shea maslaca i čistog vitamina E, kojeg su zajedno razvili hrvatski proizvođači hladno prešanog ulja sjemenki grožđa Dopo Dropo i Stribor Marković, stručnjak za biljke, farmaceut i biokemičar.

Ovo ulje za lice pojačava zaštitu kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima te pruža nužnu hidrataciju. Hladno prešano ulje sjemenki grožđa bogato je Omega 6 masnom kiselinom koja kontrolira lučenje sebuma, umiruje kožu te pospješuje vlažnost i mekoću kože, shea maslac hidratizira i djeluje antioksidativno kako bi pomogao koži da generira zdrave nove stanice, dok vitamin E štiti kožu od slobodnih radikala, zadržava antioksidanse te igra bitnu ulogu u omekšavanju i hidratiziranju kože.

sofi natural cream clean beauty brand

Kreme za lice brenda Sofi obogaćene su bademovim, jojobinim i grožđinim uljem, kao i shea maslacem. Rade se iz prirodnih esencijalnih ulja. Kozmetikua se proizvodi od sirovina prirodnog porijekla koja se dobavlja od provjerenih dobavljača diljem svijeta. Izvedena je na kvalitenim i dobro izvedenim prirodnim kombinacijama, a cijela paleta proizvoda osmišljava se kao odgovor na stvarne potrebe klijenata, imajući na umu njihovu efikasnost i lakoću konzumiranja. Osim toga, na službenoj stranici brenda možete pronaći cijeli popis korištenih sastojaka i objašnjenja za iste.

Cover foto @sofi