(Blumarine  Spring/Summer 2019, Milan Fashion Week/Getty Images)

Svaka godina donosi nove trendove u modnoj i beauty industriji, a koji su to najveći trendovi koje ćemo ove godine nositi u kosi? Što više statement ukosnica, duga kosa i elegantna baršunasta mašna, ove će godine preplaviti ulice.

Ukosnice s porukom
Ove godine sav fokus je na kosi. Dizajnerica Ashley Williams već godinama izrađuje ukrasne ukosnice s provokantnim riječima kao što su “Sex”, “Girls” i “Ugly”, ali trend započinje kada je slavna frizerka Justine Marjan objavila svoju verziju custom made ukosnice krajem 2018. godine s natpisom ‘Thank U, Next’. Ove godine možete očekivati da će gotovo svaka high street trgovina u ponudi imati statement ukosnice.

Duga kosa
Ovo je godina ekstremno duge kose. Moderne ‘Matovilke’ došle su na svoje, u trendu je ove godine jako duga kosa. Lijepa duga ženska kosa uvijek će biti u trendu, ali sada si možete dati oduška i staviti extra duge ekstenzije, čije čari bi svaka žena bar jednom u životu trebala probati. Ženske ekstenzije daju savršenu gustoću i željenu duljinu, koju bi u normalnim uvjetima trebali puštati godinama. Nedavno smo taj trend vidjeli i kod popularne Ciare koja trenutno njeguje trend jako duge kose.

View this post on Instagram

#GameDay #3. Halftime Show Tonight. #MNF

A post shared by Ciara (@ciara) on

More is more,and less is a bore
Nošenje jednog dodatka za kosu je u trendu, ali više ukrasa istovremeno je totalno must-have ove godine. Prave fashionistice nosit će svjetlucave, sjajne te statement ukrase za kosu u vidu ukosnica ili nakita za kosu, i to sve odjednom, jer znate kako ide popularna izreka Iris Apfel – ‘ More is more, and less is a bore’

Mašna u kosi
Ako ćete kupite jedan ukras za kosu ove godine, onda neka to bude baršunasta mašna za kosu. Nose ih članovi kraljevske obitelji, a i zvijezde na crvenom tepihu. Jednostavan konjski rep ukrašen crnom baršunastom mašnom jedan je od najvećih trendova ove godine, a i svakom outfitu će dati dozu ženstvenosti i elegancije.

Usklađivanje kose i odjeće
Trend uparivanja boje kose s outfitom počeo je na pisti Marc Jacobsa za proljeće/ljeto 2019., gdje su modeli imali pastelno obojenu kosu koja je savršeno odgovarala bojama u kolekciji. No, potvrdila ga je Lady Gaga na crvenom tepihu tijekom ovogodišnjeg Zlatnog globusa. Popularna pjevačica i glumica je svoju platinasto plavu kosu prošarala nijansom svijetlo plave boje koja se u nijansu slagala s njezinom bojom haljine.

(Marc Jacobs Spring 2019, New York Fashion Week, photo Slaven Vlasic/Getty Images for Marc Jacobs)