Proljetno izdanje festivala TREĆA KOZA usmjereno je na izvedbene umjetnike s područja Istre i okolice koji se bave umjetničkim propitivanjem ekološke problematike

TREĆA KOZA je festival usmjeren umjetničkom propitivanju ekološke problematike u okviru suvremenih izvedbenih i novomedijskih praksi. Festival Treća koza započeo je krajem prošle godine u hibridnom obliku, online i uživo u Puli u sklopu manifestacije Dani Kazališta Dr. Inat u Društvenom centru Rojc, a sada se nastavlja i ove godine na otvorenim prostorima pulske okolice (Rt Marlera i ostale ližnjanske lokacije).

Na festivalu će se sa svojim radovima predstaviti mladi kreativci, etablirani istarski izvedbeni umjetnici i ekološki farmeri. Festival daje umjetnički odgovor na klimatske promjene i ekološku krizu čiji smo svjedoci na dnevnoj razini te fenomenološko, ekološko i etičko razumijevanje našeg odnosa s prirodnim svijetom. Na festivalu će se predstaviti i umjetnici s radovima pristiglim na natječaj: Aleksandar Garbin, Tanja Grgić, Josip Pino Ivančić, Ivana-Nataša Turković, Lea Komel i Kazalište Dr. Inat.

TREĆA KOZA, plakat

Cijeli program započinje u petak, 22. travnja u 17 sati izvedbom i radionicom plesa na svili, Lee Komel. Mjesto okupljanja publike je Društveni dom (zgrada Općine Ližnjan, na adresi Krasa 7) gdje publika na svoje mobitele dobiva dijeljenju lokaciju koju šalje izvođač s mjestom izvedbe.

Na zatvaranju performanse izvode Roko Nakić, Ana Katulić i Irena Boćkai, kada će od radova pristiglih na natječaj biti proglašen najbolji izvedbeni rad s ekološkom tematikom, o kojemu odlučuje tročlani žiri.

Sudjelovanje u svim programima je besplatno, a detalje programa potražite ovdje.

 

Foto: Matej Čelar