Kad već sanjamo, sanjajmo daleko, a jadranska obala nudi pregršt divnih destinacija za odmor udaljen od svih.

Ljetovanje na svjetionicima već je neko vrijeme popularno. Tome u prilog svjedoče brojni hrvatski svjetionici diljem obale koji su osposobljeni za ugodan i vrlo komotan odmor. Upravo je udaljenost i izoliranost njihova prednost, a tim više što nas odmor u vrijeme pandemije potiče na izbore koji isključuju krcate plaže i hotele.

Jedan od ljepših svjetionika izgrađen je 1871. i smješten je na južnom dijelu Pelješkog kanala, na otoku Vela Sestrica površine 9125 m2. Preuređen je u oazu mira i neometanog uživanja u suncu, moru, ronjenju te danas nosi naziv Vila Lighthouse Korkyra.

Rustikalni vanjski izgled svjetionika privući će vas na prvu, no primjetit ćete kako se vlasnik poigrao s modernom arhitekturom te spojio dva zanimljiva stila. Ovaj svjetionik, pretvoren u vilu, ima solarno napajanje, uključuje 4 spavaće sobe s TV-om, 2 WC-a, 3 tuša, blagovaonicu koja je opremljena s jacuzzijem, TV-om, bluetooth zvučnikom… Privatna plaža i velika terasa s vanjskim bazenom pozivaju vas na cjelodnevno uživanje i opuštanje. Svjetionik Vila Korkyra raspolaže sa svojom meni kartom gdje imate raznovrsna jela i pića.

U vili je omogućeno korištenje jet skija, brod uz kapetana koji je na raspolaganju 24 sata uz nadoplatu, a mogu se organizirati različiti obilasci Korčule udaljene samo 15 minuta brodom te Orebića udaljenog 7 minuta, Dubrovnika na sat i 30 minuta, poluotoka Pelješca na 10 minuta koji će vas fascinirati svojim vinogradima i vinarijama visoke kvalitete, NP Mljeta i drugih destinacija.

Foto: croatianlighthouses.com