Putovanja su danas dostupnija više nego ikad. To znači da ih je u potpunosti moguće prilagoditi osobnom budžetu jer postoje razne opcije koje neće znatno opustošiti novčanik, a koje će vam omogućiti stvaranje nezaboravnih uspomena!

Još jedna od prednosti koju možemo zahvaliti tehnologiji jesu travel blogeri koji nesebično dijele svoje avanture na društvenim mrežama, a nama pomažu bolje i lakše organizirati putovanje na željenu destinaciju. Isto tako, katkad s vremena na vrijeme volimo i virtualno otputovati ili se pak samo inspirirati, a to postaje mačji kašalj uz predivne fotografije Instagram profila koje smo izdvojili u nastavku!

Lucy Rose Laucht

Lucy Rose Laucht je putopisna, lifestyle i modna fotografkinja čije će vas predivne fotografije doslovno ostaviti bez daha. Njezina estetika je vrlo sanjiva i u promatraču budi dozu melankolije. Gledajući u njezine fotografije, kao da se prisjećamo lijepih uspomena s mjesta na kojima nikad nismo niti bili – toliko čarobno ova kreativka prenosi svoja iskustva. Lucy je izdala i vrlo zanimljivu knjigu imena “Il Dolce Far Niente”, a radi se o skupu fotografija s proputovanja jugom Italije. Lirske scene Napulja, Eolskih otoka, Ischije, Amalfijske obale, Caprija, Sicilije, Puglie… slave talijanski način života te već nakon prvog listanja potiču da što prije bukiramo karte. Lucy nije klasičan travel bloger s klasičnim fotografijama ili savjetima, već umjetnička duša koja fotografijom uspijeva predočiti osjećaj određenog mjesta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Rose Laucht (@lucylaucht)

Dave & Deb / The Planet D

Iza travel bloga ”The Planet D” kriju se Dave i Deb, čiji će vam sadržaj biti od velike pomoći prilikom planiranja putovanja. Osim uobičajenih znamenitosti popularnih destinacija, ovaj dvojac skreće pozornost i manje razvikane lokacije koje su jednako lijepe i zanimljive. Detaljni vodiči kroz gradove, korisni tips&tricks savjeti, inspirativne priče… samo su dio onoga što možete pronaći na ovom sjajnom profilu.

Kiki | The Blonde Abroad

Ovo je profil koji bi se posebno mogao svidjeti ženama jer Kiki daje korisne savjete što i kako spakirati za putovanja. Naravno, osim toga, profil je prepun odličnih vodiča i inspiracije za nove destinacije, kao i ideja kako odmor provesti s djetetom ili najboljim prijateljicama jer je upravo takav sadržaj u fokusu ove travel blogerice.

Sandra Petrač / Take You To

I domaća scena krije sjajne travel blogere, a jedna od njih je Sandra Petrač. Na Sandrinom profilu možete pronaći baš sve informacije koje su vam potrebne za putovanje na određenu destinaciju koju je i sama posjetila, a posebno nam se sviđaju skriveni trikovi koje dijeli s publikom, kao i informacije kad su avionske karte na akciji. Osim samih lokacija, Sandrin profil može vam poslužiti i kao koristan gastro vodič jer obiluje slasnim preporukama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Petrač (@take.you.to)

Alen Tkalčec

Alenov sadržaj odvest će vas na neke od najudaljenijih dijelova svijeta, ali i najegzotičnijih. Uz fotografije, video je njegova specijalnost te svaku zemlju koju je posjetio nastoji prikazati najzornije moguće. Tako imate priliku upoznati se s impresivnom prirodom, lokalcima i njihovom kulturom te u opširnim opisima saznati sve o znamenitostima koje Alen posjećuje.

Foto: Instagram, Unsplash