Vikend koji nam stiže provest ćemo, čini nam se u umjetnosti, no, ne žalimo se, jer na redu je  izložba koja će zasigurno očarati ljubitelje mode, umjetnosti i arhitekture.

Riječ je o izložbi pod nazivom “Umijeće propadanja” autorice Tine Spahije, modne dizajnerice i kostimografkinje koja nam donosi intrigantnu i originalnu perspektivu na spajanje arhitekture i odjevnih predmeta.

Tina Spahija predstavlja pravu poslasticu za naše osjetilne i intelektualne apetite. Njezina ideja temelji se na prikazu duha vremena arhitektonskih objekata kroz snimke koje će biti prenesene na tekstil, a zatim dizajnirane i oblikovane u jedinstvene odjevne komade. Fascinantno je kako arhitektura postaje inspiracija za kreaciju odjeće koja istovremeno oživljava prolaznost i ljepotu tog vremena. Novosagrađeni objekti i napušteni ruševni dijelovi arhitekture, koji su po sebi umjetnička djela, postaju osnova za stvaranje ovih nevjerojatnih modnih kreacija.

“Cilj ove izložbe je ne samo aktualizirati i naglasiti oblikovnu vrijednost odabrane arhitekture, već i ponuditi autorsku interpretaciju koja nas poziva na duboko razmišljanje o prolaznosti i konstantnim promjenama koje nas okružuju”, stoji u opisu izložbe.

Ovo ne samo da je modna izložba, već i umjetničko djelo koje nas potiče na promišljanje o tome kako arhitektura i moda, kao dvije discipline koje se često susreću, mogu izazvati potpuno novi doživljaj i razmišljanje o okolini i vlastitoj odjeći.

Ova multitalentirana umjetnica izlagala je na brojnim prestižnim modnim i umjetničkim izložbama u gradovima poput Splita, Zagreba, Novog Sada i Berlina, privlačeći pažnju publike širom svijeta. Sada, napokon izlaže u Splitu, u klubu Kocka.

Otvorenje je 3. kolovoza u 20 sati, a izložba će se moći pogledati do 10. kolovoza.