Trendi nokte u 2023. obilježit će koncept “tihog luksuza” koji je trenutno posvuda. Ranije ove godine vidjeli smo kako Gwyneth Paltrow promiče izgled nenametljivog bogatstva u sudnici. Vidjeli smo kako ga je Hailey Bieber usvojila na Coachelli, a nedavno ga je prihvatila i Kylie Jenner.

I pokazalo se, kada je riječ o najvećim trendovima u manikuri 2023., čak ni nokti nisu izuzeti iz utjecaja tihog luksuza ili nenaglašene raskoši. Slavna nail artistica Iram Shelton vjeruje da je ovaj trend predodređen da vlada ostatkom godine. Ako još niste upoznati s pojmom “tihi luksuz” ili “nenametljivo bogatstvo”, objasnit ćemo što on zapravo znači. U biti, trend je antiteza logomaniji i pretjeranom isticanju bogatstva. Dok su A-listeri poput Kardashianki odavno postavili modne i estetske trendove usredotočene na bogatstvo i grandioznost (torbice ukrašene logotipom, makro dugi nokti i glamurozna šminka), tihi luksuz znači prihvaćanje nenametljivog “bogatstva”.

“Tihi luksuz” je nešto zbog čega se neki ljudi osjećaju nelagodno. Prožet je konceptom starog novca, hijerarhije i društvene klase. I čini se da je tako ako pogledamo površno. Poanta “tihog luksuza” je izgledati nenametljivo i sofisticirano. Razmislite samo o sjajnoj koži, minimalnoj šminki i jednostavnim zalizanim punđama. Sviđa vam se, zar ne? A sada ga proširite na nokte. Manikura koja odiše luksuzom, a nenametljiva je nešto je što će svaku ženu učiniti mističnom i zavodljivom. Nail artistica Iram Shelton to vidi kao najveći nadolazeći trend u manikuri do kraja 2023. “To je tihi luksuz. Trenutno je posvuda”, rekla je. – Radi se o neupadljivim noktima čistog izgleda. Razmislite o mliječnim nijansama laka za nokte (kao onaj koji je Sofia Richie nosila na dan vjenčanja), klasičnoj francuskoj manikuri, nude bojama, smeđim pa čak i povratku crvenog laka za nokte.”

Foto: Pexels