Mračna drama u produkciji Jessice Biel, The Sinner, vraća se na Netflix posljednji put. Evo što možete očekivati ​​od sljedećeg dijela hvaljene serije

Uz toliku konkurenciju odlične krimi drame i klasičnih misterija ubojstava teško se izdvojiti. Seriji The Sinner uspjelo je to za rukom jer su, umjesto klasičnog “whodunnit” formata pokazali ljepotu “whydunnita”.

Iako volimo otkrivati tko je odgovoran za pojedini zločin još otkad je Hercule Poirot sa svojim štapom prokazao ubojicu u nekoliko desetaka gostinjskih soba, The Sinner okreće priču naopako tako da predstavi počinitelja u prvih nekoliko epizoda, a onda tek otkriva motive zločina.

Doslovno uvrnuta serija, koja često zna biti i poprilično mračna, svaku sezonu obrađuje novi zločin, a u četvrtoj te ujedno posljednjoj sezoni pratit će detektiva Harryja Ambrosea (Bill Pullman) kroz novi mračan slučaj. Prema sinopsisu, detektiv Harry je “umirovljen i još uuvijek potresen od traume iz prethodnog slučaja prije godinu dana, te putuje na otok Hanover u sjevernom Maineu kako bi se ondje oporavio sa svojom partnericom, Sonyom (Jessica Hecht).

The Sinner, Sonya i Harry

No, dogodi se neočekivana tragedija koja uključuje kćer ugledne otočne obitelji i tko je angažiran? Poir… pardon, Ambrose. Naravno, uvučen je u vrlo suludi misterij ovog zanimljivog otoka i njegov se život okreće naglavačke.

Billl Pullman će ponoviti svoju ulogu zamišljenog i tajanstvenog Harryja Ambrosea, a ove sezone će mu se pridružiti niz novih članova, kao i Jessica Biel koja ostaje izvršna producentica u seriji.

Alice Kremelberg (Orange Is The New Black), Francis Fisher (Titanic) i Neal Huff (The Grand Budapest Hotel) najzvučnija su imena, a očekuje se i još puno drugih glumaca koji će upotpuniti ovaj misteriozni svijet – no nadamo se da će ovaj whydunnit format nastaviti svoje putovanje jer je zaista kreativno ulaziti u proces određenih sudbina, postupaka i po tko zna koji put si osvijestiti da se ništa “ne događa preko noći”. Na Netflix stiže već 26. siječnja!