“The Sandman” je američka fantastična dramska televizijska serija temeljena na stripu storytelling majstora Neila Gaimana iz 1989.-1996., a objavio ga je DC Comics.

The Sandman

Seriju su razvili Neil Gaiman, David S. Goyer i Allan Heinberg za Netflix, a produciraju je DC Entertainment i Warner Bros. Television. Kao i strip, “The Sandman” priča priču o Dreamu, titularnom Sandmanu. Tom Sturridge glumi Dreama, a uz njega glume Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Boyd Holbrook, Charles Dance, Asim Chaudhry, Stephem Fry i Sanjeev Bhaskar u sporednim, ali ništa manje važnim ulogama.

Napori da se “The Sandman” ekranizira započeli su 1991. i godinama su se autori doslovno koprcali u paklu razvoja. Goyer je 2013. predložio filmsku adaptaciju serije za Warner Bros. Goyer i Gaiman su trebali biti producenti zajedno s Josephom Gordon-Levittom, koji je trebao glumiti, a možda i režirati. Međutim, Gordon-Levitt je izašao zbog kreativnih razlika 2016. godine. Zbog dugotrajnog razvoja filma, Warner Bros. se usredotočio na televiziju. Netflix je potpisao ugovor o produkciji serije u lipnju 2019., a snimanje je trajalo od listopada 2020. do kolovoza 2021. I sada, napokon, kultni strip, fantastična priča majstora priče može se od danas gledati na Netflixu. Mi znamo što bingeamo ovaj vikend.

Fotografije: Netflix/The Sandman