Jung Lee instalacija ‘Hold me tight’

Jung Lee je po zanimanju profesionalna fotografkinja koja je slavu stekla fotografirajući svoje ‘jednostavne’ tekstualne neonske instalacije. Ova Koreanka kroz svoj rad voli propitivati najintenzivnije ljubavne želje, kao i duboku osamljenost koja dolazi nakon završetka ljubavi.

Često koristi jednostavne intimne, ali moćne poruke poput ‘želim biti tvoja ljubav’ ili ‘drži me čvrsto’. Njezini glavni izvori nadahnuća su radovi poznatog francuskog teoretičara i filozofa Rolanda Gerard Barthesa. Lee svoje umjetničke instalacije postavlja direktno u prirodu, pazeći da natpis i okolina stvaraju iluziju kontrasta.

Njezina crvena ‘P.S. I love you’ instalacija postavljena je u vegetativno opustošen i siromašan krajolik koji stvara jak kontrast sa samom porukom.
Jung Lee je magistrirala fotografiju na Royal College of Artu, a dobila je i počasnu titulu na Sveučilištu Kyung Hee u Seulu zbog svog doprinosa u suvremenoj umjetnosti.

Ponekad Lee kroz svoja djela izražava i propituje političku situaciju u zemlji. Ova umjetnica trenutno živi i radi u Seulu, a tijekom godina se nametnula kao jedna od najutjecajnijih suvremenih korejskih umjetnika i fotografa.

View this post on Instagram

#junglee

A post shared by Indiependent Magazine (@indiependentmag) on