Umjesto iščekivanja nekih boljih vremena i unatoč mišljenju mnogih da nije pravo vrijeme za velike investicije, menadžment splitskog resorta Le Meridien Lav zasukao je rukave i krenuo u temeljitu i opsežnu renovaciju, zbog čega luksuzni hotel u sklopu resorta ljetnu sezonu dočekuje spreman za nove goste.

Proljetna faza renovacije hotela tek je prva od tri predviđene faze obnove zahvaljujući kojima će Le Meridien Lav dobiti posve nov izgled. U prvoj fazi, koja je upravo završila, kultni splitski hotel oplemenjen je novim vizualnim identitetom smještajnih kapaciteta, ali i javnih prostorija poput predvorja, recepcije, bara i samog ulaza u hotel.

Temeljiti makeover hotela povjeren je timu međunarodnog arhitektonskog ureda Atellior koji mu je darovao prozračan i moderan izgled, istovremeno ne ispuštajući iz vida bogato nasljeđe hotela i važnost koju hotel ima u identitetu Splita i kolektivnoj memoriji njegovih stanovnika.

Upravo je zato koncept preuređenja baziran na spoju mediteranskog ambijenta i mid century stila samog brenda, a društvena je vrijednost integrirana u dizajn umjetničkim radovima u sobama hotela koje potpisuju fotografi poput Feđe Klarića i Stanka Karamana, koji od šezdesetih godina dokumentiraju život na splitskim ulicama.

Već nekoliko tjedana goste dočekuje 180 obnovljenih soba u dva hotelska bloka iznad marine, obnovljene su i kongresne dvorane, a novost u Lavu jest to da je hotel od ove sezone bogatiji za još tri poslovne dvorane namijenjene za sastanke i druge događaje. Hotel sada raspolaže s čak 12 kongresnih dvorana i prostorija za evente, a dvorane nose nazive po poznatim splitskim umjetnicima kao što su Meštrović, Marulić, Vidović… No, tu novostima nije kraj.

Osim hotelskih soba i javnih prostorija u novom ruhu, Le Meridien Lav može se podičiti novim vinskim podrumom te luksuznim, suvremenim apartmanom od 143 kvadratna metra koji krasi prostrana terasa s nezaboravnim pogledom na marinu, a koja je začinjena jacuzzijem i sunčalištem s pogledom na obližnje otoke. Osim estetike, pri preuređenju se vodilo računa i o drugih funkcijama koje prostor treba zadovoljiti.

“Jedna od glavnih uputa od hotela bila je osmisliti sobu koja karakterom odgovara resortu, ali može zadovoljiti sve potrebe gosta hotela koji ima i konferencijski centar. To je podrazumijevalo osmisliti više garderobnog prostora, ukinuti klasične hotelske komade poput pisaćeg stola i stolca te predstaviti višenamjenski namještaj. Kad je riječ o javnom prostoru, najveći je izazov bio osmisliti dizajn bara koji će biti centralni element, ali pozicioniran tako da omogućuje nesmetan pogled s terase na marinu i otoke“, objasnili su iz Atellior tima.

Unatoč tome što je pred nama još jedna ‘pandemijska’ sezona, tim Le Meridien Lava iznimno je optimističan i vjeruje kako se ove godine možemo nadati boljoj sezoni.

flash!

Le Meridien Lav jedini je resort s 5 zvjezdica na splitskom području, a nalazi se u Podstrani, 8 kilometara južno od Splita. Raspolaže s ukupno 378 smještajnih jedinica te 12 suvremeno opremljenih konferencijskih dvorana na prostoru od 5000 četvornih metara. Od 2015. godine u vlasništvu je privatnog češkog equity fonda Odien Group, točnije njegove tvrtke kćeri Odien Hotels N.V., u čijem se portfelju od ove godine nalazi i Blue Orange Business Resort u Pragu.

Foto: Atellior