Pripremate se za važan dan i ne možete se odlučiti što odjenuti? Ako birate svečanu haljinu, najbolji saveznik bit ćete upravo same sebi, tj. vaša građa u kombinaciji s vašim stilom.

Žene s godinama uče brojne važne stilske lekcije, a glavna je da se prije važnih događanja ne trebaju izgladnjivati ili naporno trenirati već znati koji komadi im najbolje pristaju. Najvažnije je pritom znati odrediti koja je njihova građa kako bi dalje sve teklo lakše. Kada to saznaju, postoje određeni modeli haljina u kojima će se učiniti da su noge duže, struk uži, a grudi veće.

Savršeno zamotani pješčani sat

Figura pješčanog sata jedna je od najzahvalnijih i godinama smatranima najpoželjnijima za ženu. Odlikuje se naglašenim grudima proporcionalnima širini bokova i uskim strukom koji svakako valja naglasiti. Logično je stoga zaključiti da će svaka haljina koja ima remen biti idealna za one koje imaju tradicionalno ženstvenu građu tijela.

Nešto malo manje očit, a jednako zgodan izbor su haljine na preklop koje se vežu u struku ili naprosto omataju oko tijela. Također, dobar su izbor i V izrezi oko vrata jer će usmjeriti pogled na grudi bez da budu suvišno provokativne. Ono što žene ove građe ne bi trebale nositi su haljine bez forme koje slobodno padaju.

Slatka kruška

Žene koje su građene u obliku kruške, tj. imaju bokove šire od ramena trebale bi svakako razmišljati kako istaknuti fragilnost svoga gornjeg dijela tijela. Za njih su stoga idealan izbor moderne svečane haljine bez rukava ili one s rukavima koji padaju sa strane. Bokovi koje su nekoć možda pokušavale sakriti odavno više nisu razlog za sram. Seksi su i ženstveni, ali ipak, ako se odlučite za nešto manje provokativno, a prije elegantno izdanje, haljine sužene u gornjem dijelu, proširene od struka na dolje bit će idealan izbor. Baby doll haljine savršen su izbor za žene ove građe.

Beautiful young woman in cocktail dress opening the balcony doors
Sportska građa u svečanom izdanju

Žene atletske građe uglavnom zamišljamo u sportskim izdanjima koja im tako dobro pristaju. Ipak, njihova figura nalik je onima svjetskih top modela i zato će se lako inspirirati što odjenuti i u svečanijoj prigodi. Ono što žene ove građe sebi gotovo ekskluzivno mogu dozvoliti je nošenje haljina većeg volumena, velikih nabora i predimenzioniranih rukava.

Isto tako, njima će kao dijametralna suprotnost pristajati i jednostavni krojevi pripijeni uz tijelo koji laskaju malo kojoj ženi. Kako bi takvu kombinaciju učinili posebnijom odličan izbor su Guess torbice koje možete pronaći na linku: https://modivo.hr/c/zene/torbe-i-torbice/torbice/brand:guess.

Džepna venera

Žene čija se građa najbolje može opisati kao sitna, odlično će izgledati u velikom broju haljina. Ipak, ono što im se ne preporučuje je previše volumena kako ih on ne bi “pojeo”. Manjim ženama dobro će pristajati i minice s obzirom da uglavnom imaju tanke gležnjeve, a svakako im laskaju i haljine s prorezom.

Sočna jabuka

Žene koje su okruglastije građe odlično izgledaju u haljinama koje naglašavaju njihovo poprsje. Građa nalik jabuci prepoznatljiva je po tome što struk ni stražnjica nisu naglašeni, ali noge vrlo često budu izdužene, a poprsje zavidno. Nemojte nositi haljine koje imaju remenje ili se vežu u struku što zna biti klasična greška već odaberite V izrez i nešto kraću haljinu.

Svakako valja naglasiti da je riječ o vrlo jednostavnim savjetima koji se prenose godinama, ali prava istina je da svaka žena izgleda najbolje u onome u čemu se najbolje osjeća, a za takvo što pravila ne postoje!

 

Tekst i fotografije: Promo