Jubilarno, peto izdanje Impulse Festivala je iza ugla i spremno čeka da glazba ponovno bude posvuda. Podsjetimo, od 13. listopada do 10. studenog publiku očekuju premijerna koncertna gostovanja, radionice i prezentacije, party, sajam ploča, neizostavni filmski segment kao i tribina. Svi programi, na više gradskih lokacija, pretvaraju Rijeku u urbanu klupsku sredinu.

 

Od brojnih događanja svakako treba izdvojiti premijerni koncertni nastup irskih post-rock velikana God Is An Astronaut. Na krilima novog devetog studijskog izdanja, albuma “Epitaph”, dolaze u riječki Pogon Kulture, gdje će 13. 10. održati audiovizualni koncert za pamćenje. Facebook event otvorenja festivala.

U sklopu edukativnog segmenta festivala organizirana je prezentacijska radionica Vibrabox 18. 10. u Book caffeu Dnevni boravak. Voditelji projekta Valent Samardžija i Tin Đudajek održat će radionicu na kojoj će predstaviti cjelokupno bogatstvo domaće glazbene scene, razgovarati o budućnosti domaće glazbe, ali najvažnije od svega, predstaviti novitet projekta Vibrabox, s kojim će slušatelji moći direktno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.

Uvijek zanimljiv segment su i Impulse tribine. Ovogodišnja nam donosi razgovor o radu u glazbenoj industriji iz perspektive njezinih protagonistica. Gostuju: Lucija Ivšić (Punčke, LAA, Cereal booking, Zagreb), Andrea Laurić (TIPSY, Rijeka) i Monika Marušić (LAA, The Garden, Zagreb) uz moderaciju Milje Juretić (FILTHY RICH, Rijeka). Vrijeme i mjesto razgovora: četvrtak, 25. 10., OKC Palach.

 

Lucija Ivšić
Andrea Laurić

 

Milja Juretić

 

Subotu, 27. 10. možemo prozvati i “Danom vinila”. Naime, u Omladinskom kulturnom centru Palach već od 10 sati ujutro kreće 11. po redu Sajam ploča da bi oko 12 sati deset polaznika/ica ugrabili/e nova znanja na radionici Mala škola vinila koju vodi DJ Jopa. Upis u radionicu je besplatan, a prijave se zaprimaju e-mailom na: jopa1200mk2@gmail.com.

Podsjećamo i sve zainteresirane izlagač(ic)e da prijave za sudjelovanje na sajmu ploča šalju na e-adresu elektroroni@gmail.com do petka, 12. listopada.

 

Večer ili bolje rečeno cijelu noć zabava se nastavlja u režiji Hrvatske Funk delegacije. Najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, Hrvatska Funk delegacija po prvi put nastupa u Rijeci. Iza žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata u Rijeci će u dosad nečuvenoj cjelonoćnoj back2back formaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer u OKC-u Palach.

 

Povodom petog izdanja, održat će se pet svirki osim headlinera na Impulseu nastupaju: White on White (Rijeka), koji uz bend promovira album prvijenac “Out of nowhere” 19. 10. na Botelu Marina, sjajna zvijezda mlađe generacije hrvatske kantautorske scene LUCE (Zagreb) s koncertnom promocijom albuma prvijenaca ‘Susret’ 25. 10. na Botelu Marina, a za ljubitelje buke, tu je HC / Punk večer koja će 3. 11. uz bendove Debeli Precjednik (Osijek) i Ponor (Zagreb) protresti OKC Palach.

Debeli Precjednik
White on White

Filmska umjetnost nezaobilazan je dio Impulsea i zato 2. 11. u 21 sat idemo na ekskluzivnu projekciju nagrađivanog dokumentarnog filmaScream for me Sarajevo (2017.), u režiji Tarika Hodžića u Art-kino Croatia. Scream for me Sarajevo film je koncertu održanom u nemogućim uvjetima. Priča je to o glazbenicima koji su riskirali svoje živote kako bi došli svirati ljudima, koji su riskirali živote da bi ih došli slušati.

 

Kako i dolikuje, festival završava velikim tulumom u klubu Život, 10. 11. kad je na rasporedu  groznica subotnje večeri uz playlistu iz pakla. Ulaznice po cijeni od 20,00 kuna dostupe na ulazu u klub. Kad smo kod ulaznica, do kraja rujna putem sustava Entrio u prodaji je i ograničen broj festivalskih ulaznica po cijeni od 200,00 kuna:.