Premda Facebook u prošlosti nije iskazao snažno zanimanje za uređaje za zdravlje i fitness, prema novom izvješću portala The Information, tvrtka je u procesu kreiranja pametnog sata 

Pametni sat, o kojem se šuška, imao bi značajke razmjene poruka, zdravlja i razine kondicije, a pridružio bi se Facebookovim slušalicama virtualne stvarnosti Oculus i uređajima za videochat Portal, kao dio rastućeg hardverskog sustava ove društvene mreže. Facebook također radi na brendiranim Ray-Ban pametnim naočalama koje će izaći kasnije ove godine i zasebnoj inicijativi za istraživanje proširene stvarnosti poznatoj kao Project Aria. Hardverske ambicije diva društvenih mreža nisu tajna, niti nas pretjerano čude. Tvrtka ima više od 6000 zaposlenika koji rade na različitim projektima proširene i virtualne stvarnosti te kao dio postojećih hardverskih odjela poput Oculusa i Portala, kao i eksperimentalnim inicijativama pod njezinim odjelom Facebook Reality Labs, izvijestio je Bloomberg prošlog mjeseca.

Facebook je prije dvije godine pokrenuo i projekt neuronskog sučelja CTRL-Labs. Riječ je o izgradnji bežičnih mehanizama unosa, na primjer uređaja koji su sposobni prenositi električne signale iz mozga na računala ili mobitel bez potrebe za tradicionalnim načinima priključivanja, poput tipkanja na zaslonu ili otiska prsta. Vjerujemo da će, štogod stiglo od ovog diva (koji su odbili komentirati svoje planove), neminovno utjecati na to što ćemo u budućnosti nositi i o čemu ćemo pričati kao učinku na naše svakodnevne živote – poput privatnosti.

Foto: Reuters