Banana bread svakako je pronašao svoje mjesto u kuhinjama diljem svijeta još prilikom prve karantene. Osim ako niste među onima koji izbjegavaju gluten.
Gluten free slastice nije lako pronaći, s druge strane, imamo sreće što nam ih digitalni svijet donosi kroz bezbroj recepata. Naravno, bezglutenske proizvode uvijek možete kupiti, no najsigurnije kada ih pripremite sami. Tada ste sigurni u svaki sastojak jer bezglutenski proizvodi često znaju sadržavati i niz kemijskih regulatora kako bi ostali što dulje svježi. Ako ste upravo u potrazi za nečim što će vam popraviti tjedan, pronašli smo jedan super recept upravo za popularni kruh.
Sastojci:
Kokosov šećer
Bademovo brašno
Prašak za pecivo
Bio mlijeko
Banane
Limunov sok
Vanilija
Pećnicu uključite na 180 stupnjeva, kalup obložite papirom za pečenje, a sve suhe sastojke zajedno promiješajte (možete koristiti i blender).
U posebnoj zdjeli zgnječite banani, pa je dodajte suhim sastojcima.
Dodajte bio mlijeko i vaniliju, možete dodati i komadiće tamne čokolade, lagano promiješajte.
Pecite u pećnici do 40 minuta.
Foto: Unsplash