Banana bread svakako je pronašao svoje mjesto u kuhinjama diljem svijeta još prilikom prve karantene. Osim ako niste među onima koji izbjegavaju gluten.

Gluten free slastice nije lako pronaći, s druge strane, imamo sreće što nam ih digitalni svijet donosi kroz bezbroj recepata. Naravno, bezglutenske proizvode uvijek možete kupiti, no najsigurnije kada ih pripremite sami. Tada ste sigurni u svaki sastojak jer bezglutenski proizvodi često znaju sadržavati i niz kemijskih regulatora kako bi ostali što dulje svježi. Ako ste upravo u potrazi za nečim što će vam popraviti tjedan, pronašli smo jedan super recept upravo za popularni kruh.

Sastojci:

Kokosov šećer

Bademovo brašno

Prašak za pecivo

Bio mlijeko

Banane

Limunov sok

Vanilija

Pećnicu uključite na 180 stupnjeva, kalup obložite papirom za pečenje, a sve suhe sastojke zajedno promiješajte (možete koristiti i blender).

U posebnoj zdjeli zgnječite banani, pa je dodajte suhim sastojcima.

Dodajte bio mlijeko i vaniliju, možete dodati i komadiće tamne čokolade, lagano promiješajte.

Pecite u pećnici do 40 minuta.

Foto: Unsplash