Obožavatelji Maria i Luigija sad mogu ući u svijet Super Mario Brosa zahvaljujući Super Nintendo World tematskom parku u Los Angelesu, koji je u petak otvoren za javnost 

Ulaz u park se, naravno, sastoji se golemog tunela u obliku zelene cijevi, sličnog onom kroz koji Mario putuje u video igrici. Od tamo se posjetitelji mogu ukrcati na vožnju temeljenu na popularnoj videoigri Mario Kart ili jesti u restoranu inspiriranom Super Mario Bros likom Toadstoolom, među ostalim aktivnostima.

Tematski park “obiluje interaktivnošću, prepoznatljivim Super Mario detaljima i inventivnim kulinarskim poslasticama”, rekao je izvršni direktor Universal Parks Mark Woodbury tijekom ovotjednog događaja za novinare.

 

Usudit ćemo se reći da su Mario i Luigi Nintendovi najprepoznatljiviji likovi. A svi se sjećamo “radnje” – u igrici braća rade kao vodoinstalateri, ali se također upuštaju u misije po fiktivnoj zemlji zvanoj Kraljevstvo gljiva kako bi spasili princezu Peaces od zlikovca Bowsera. Njihove avanture su ujedno prikazane u filmu iz 1993. u kojem su glumili Bob Hoskins i John Leguizama, a remake filma u kojem glume Chris Pratt kao Mario i Jack Black kao Bowser trebao bi se pojaviti u kinima od travnja.