Suha ulja idealna su za kožu ljeti, ali i u vrijeme kasnog proljeća. Osim što je hrane dok su nemasne teksture, čine kožu sjajnom i mirišljavom. Imamo favorite!

Tko je jednom probao suho ulje ljeti, taj mu se svako ljeto i vraća. Preplanula koža ne izgleda tako dobro nakon nijednog drugog proizvoda. Još ako odaberete suho ulje koje u sebi ima šljokice – ostvarili ste pun pogodak.

Neke potencijalne prednosti suhog ulja uključuju to da vlaži kožu, ostavlja lagani sjaj bez da imate osjećaj težine ili masnoće na koži, što je idealno upravo kada malo ugrije. Uz to, povećava proizvodnju kolagena te poboljšava suhu ili ispucalu kožu. Još jedan vrlo koristan benefit je i taj da pomaže u borbi protiv znakova starenja, a smanjuje i oštećenja od sunca.

Osim njege, suha ulja nisu samo odlična zbog sjaja koji pružaju koži, već da zbog nemasne strukture možete vrlo brzo nakon tuširanja i apliciranja uskočiti u svoju omiljenu haljinu. Velika većina njih predivnog su mirisa tako da ljeti dok odmarate u blizini mora, možete bez problema zaboraviti nanijeti parfem. Miris ulja nenapadno će se širiti zrakom, a vi ćete osjećati svježe. Super je što neke možete bez problema staviti i na kosu, i time joj dati sjaj i zaštitu.

Izbora ima na pretek, a mi smo popisali naše favorite!

 

Foto: @negin_mirzalehi/Instagram