Među čak 1.700 prijava pristiglih na svjetsko natjecanje Dieline Awards, ambalaža biodinamičkih vina Šuran koju potpisuje rovinjski dizajnerski studio osvojila je drugo mjesto u kategoriji Vina i šampanjaca 

Dieline Awards održava se od 2007. godine, a danas se svrstava u jedno od najvažnijih svjetskih natjecanja u području dizajna ambalaže.
Zahvaljujući rekordnom broju prijava, dobitnici nagrada ovogodišnjeg izdanja dolaze iz čak 27 različitih zemalja te predstavljaju najbolje primjere smionog i inovativnog, ali i održivog dizajna bez upotrebe plastičnih materijala. 

Studio Tumpić/Prenc žiri je osvojio svojim originalnim pristupom “otkrivanja mikrokozmosa biodinamičkih vina” koji potrošača pretvara u istraživača “skrivenih istina i vrijednosti biodinamičke poljoprivrede.”

vina šuran_studio tumpić:prenc

Naime, vizualni koncept temelji se upravo na njezinoj najvažnijoj karakteristici – obogaćivanju tla prirodnim pripravcima koji povećavaju mikrobiološku aktivnost tla.
Citat talijanskog istraživača i aktivista Carla Petrinija koji se koristi na etiketi, a kojeg je moguće pročitati korištenjem povećalom integriranim u poklopac ambalaže, upućuje na proizvodnju hrane u skladu s prirodom i promovira ekološku osviještenost.

vina šuran_studio tumpić:prenc

Ova nagrada samo je još jedna u nizu impresivnih priznanja u portfelju ovog studija osnovanog 2017. godine – od
Red Dot Best of the Best, European Design Award Best on Show, Communication arts do nagrade Zagrebačkog salona i Hrvatskog dizajnerskog društva. 

A nimalo ne sumnjamo da će ih biti još i više. Čestitamo!

 

Foto: Studio Tumpić/Prenc