Koliko god se početak svake nove godine činio kao otrcana fraza kojom započinjemo s novim odlukama na koje do kraja godine i zaboravimo, možda nije loše pokušati ponovno.

Pokušajte zaobići one teške odluke i koncentrirajte se na pitanje što biste mogli napraviti za sebe ovog puta. Počastite se novim znanjem, iskustvom i budite blagi prema sebi. S nekim novim iskustvima otvaraju se novi vidici, a pomicanje granica nas uvijek gura u neko bolje sutra. Donosimo listu ideja za ljepšu 2022.

Uživajte u malim ritualima

Priuštite si te male sitnice koje se zrcale u dnevnim ritualima do kojih držite i u kojima uživate. Ako je to kava, neka bude najbolja, a možete se i pretplatiti na nju pa ne morate više razmišljati. Javite se curama iz Karibu Kaaawe za ovu ideju i otkrit će vam neke od najboljih malih pržionica u Europi.

Avantura u planinama

Iskusite najveću planinarsku avanturu na ovim prostorima dugu čak 100 km. Da, to je Highlander koji se lako pretvara u avanturu života. Možete iskusiti planinarenje po Velebitu, ali i BiH, Makedonija, Portugal. Moguće je nekome i darovati to iskustvo putem darovne kartice. Istražite ovdje ili se podsjetite na planinarske rute koje su nam savjetovali za vlastiti aranžman upoznavanja prirode.

Budite dosljedni u zdravoj prehrani

Koliko ste se puta našli u situaciji da razmišljate prijeći na lokalnu i zdravu prehranu, sezonsku prije svega? Učinite to i budite dosljedni u toj ideji. Svaki ju tjedan na kućni prag dostavlja Mali plac dok naručujete iz svog naslonjača. Vjerujte nam, funkcionira.

69 Wisdom Retreat

Priuštite si jedan dobar retreat; disanja, meditiranja i bivanja u trenutku. Pranayama, Theta healing iscjeliteljska meditacija, terapija hladnom vodom… sve to dijelovi priče 69 Wisdom Retreat koje revitaliziraju imunološki sustav. Sve se događa u idiličnom mjestašcu, u čarobnoj hrastovoj kući pokraj rijeke Dobre, svega 45 minuta od centra Zagreba. Provjerite što je na rasporedu.

Vikend u kolibi

Nedavno smo vam otkrili divnu kolibu u Lici pod imenom Zir Zen. Dovoljno izolirana za vaš mali osobni retreat, okružena šumom i bez signala, savršeno. A vlasnik Ivan nam je otkrio da je iduće što gradi u sklopu nje – sauna. Možda ju dočekate tamo.

Kreativne radionice

Prostor Atelje na br. 1 okuplja zaljubljenike u umjetnost i maštu, i uvijek imaju na rasporedu neku od kreativnih radionica. Jako brzo se popune tečajevi keramike, ali u ponudi su i druge radionice kroz koje imate priliku probuditi umjetnika u sebi, čak i ako vam se čini da ga nemate. Zašto ne.

Let balonom

Možda ste o tome razmišljali, a možda je samo trenutak da učinite nešto što vam nikada nije palo na pamet. Balon klub Zagreb pomoći će vam da poletite, provjerite kako ovdje.

 

 

Foto: Unsplash