Nakon što ste završili s gledanje Netflixove serije “One Day”, koja vas je zasigurno ostavila s mnoštvom emocija i razmišljanja, možda se pitate što dalje gledati.

Ova iznimno zavodljiva serija temeljena je na istoimenom romanu koji prati ljubavnu priču glavnih likova, Dexa i Em, koji se ponovno susreću svake godine na isti dan kroz desetljeća. Nakon filmske adaptacije romana 2011. godine u kojoj su glavne uloge tumačili Anne Hathaway i Jim Sturgess, sada imamo priliku uživati u 14 epizoda britanske serije koja nas vodi kroz njihovu složenu i duboku vezu.

No, kad završi posljednja epizoda, možda se nađete u potrazi za novim emocionalno nabijenim pričama ili intrigantnim karakterima koji će vas zadržati prikovanima za ekran.

Stoga, ako tražite prijedloge za serije i filmove slične tematike koji će vam možda pružiti istu razinu uzbuđenja i emotivnog angažmana kao i “One Day”, nastavite čitati.

Normal People (2020.)

Mini serija “Normal People“ prati Marianne i Connella koji dolaze iz različitih sredina, ali istoga grada u Irskoj. Temeljena na bestseller romanu Sally Rooney, “Normal People” izvanredna je, moderna ljubavna priča o tome kako jedna osoba može neočekivano promijeniti život druge osobe i o tome koliko komplicirana može biti intimnost. Prati Marianne i Connella kroz nekoliko godina – dok započinju ljubavnu vezu koja se prekida i ponovno započinje, počevši u školi i nastavljajući se kroz fakultet, testirajući njihov odnos dok istražuju različite verzije sebe.

Love Life (2020.-2021.)

“Love Life” je američka romantična komedija u obliku antologijske serije koja prati putovanje od prvih ljubavi do onih vječnih. Glavnu ulogu tumači Anna Kendrick, a seriju je kreirao Sam Boyd. Svaka sezona prati drugu osobu od njihove prve romanse do posljednje, istražujući kako nas ljudi s kojima smo u vezi oblikuju u osobu kakva jesmo kad konačno završimo s nekim zauvijek.

Us (2020.)

“Us” (2020.) je zanimljiva BBC-ova adaptacija istoimenog romana Davida Nichollsa. Serija istražuje kompleksne dinamike braka kroz priču o Douglasu (kojeg tumači Tom Hollander) i Connie (čiju ulogu igra Saskia Reeves). Dok se upućuju na veliki europski odmor sa svojim sinom, počinju izlaziti na vidjelo pukotine u njihovom odnosu. Kroz flashbackove koji su pažljivo isprepleteni kroz naraciju, otkrivamo kako se razvijala njihova ljubav i koji su izazovi stajali na njihovom putu. Sa suptilnim izvedbama i dirljivim pripovijedanjem, “Us” istražuje složene aspekte ljubavi, obitelji i samopronalaženja.

Feel Good (2020.-2021.)

“Feel Good” je Netflixova serija koja prati priču o Mae, komičarki i bivšoj ovisnici koja pokušava kontrolirati svoje ovisničke obrasce ponašanja. Kad upozna Georgea tijekom svog nastupa u klubu za komediju, započinju vezu. No njihov odnos nailazi na prepreke jer se George ne može otvoreno nositi s činjenicom da je Mae žena te se boji reakcije svojih prijatelja i obitelji. Unatoč tim izazovima, serija je slatka, dirljiva i izuzetno duhovita.

This is Going to Hurt (2022.)

Svidjela vam se gluma Ambike Mod i želite provjeriti koje je uloge još igrala? Onda morate pogledati “This is Going to Hurt” iz 2022. godine, koji je jedna adaptacija. Ali genijalna adaptacija. Mod glumi uz Bena Whishawa te se zajedno trude prenijeti memoare Adama Kaya o radu u Nacionalnoj zdravstvenoj službi na veliki ekran. Iako (spoiler alert) biste možda trebali potražiti još jednu kutiju maramica – jer Mod ovdje također tragično završava. Smještena na porodilištu s njegovim humorom i dirljivim trenucima, ali i potresnim niskim stranama, serija donosi brutalno iskren prikaz života kao mlađeg liječnika na odjelima i težinu koju posao može imati i izvan bolnice.

When Harry Met Sally

Film “When Harry Met Sally” iz 1989. često se navodi kao jedna od najboljih romantičnih komedija, ako ne i najbolji romantični film svih vremena. Prati Harryja (Billy Crystal) i Sally (Meg Ryan) kroz 12 godina prijateljstva, dok svaki od njih prolazi kroz zamke različitih romansi i razilaženja, očigledno ne shvaćajući da je njihova velika ljubav bila pred njima cijelo vrijeme. Iako je film izašao prije 35 godina, njegove teme i dalje su aktualne, postavljajući temelje za mnoge romanse koje su uslijedile, uključujući i “One Day”.

Foto: Instagram Netflix UK