Dugoočekivani “Dune: Part Two” tek što je stigao u kina, a već je najviše ocijenjeni film na IMDb-u povijesti!

“Dune: Part two” je američki znanstveno-fantastični film redatelja Denisa Villeneuvea, koji je su-autor scenarija zajedno s Jonom Spaihtsom. Ovo je drugi film u Villeneuveovoj adaptaciji romana “Dune” iz 1965. godine autora Franka Herberta, a prati Paula Atreidesa kako se ujedinjuje s pustinjskim narodom Fremen na planeti Arrakis kako bi započeo rat protiv kuće Harkonnen.

Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling i Javier Bardem ponavljaju svoje uloge iz prvog filma, dok su se Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken i Léa Seydoux pridružili ansamblu.

Film je ovaj tjedan napokon stigao i u kina, a ako ste jedan od ranoranilaca koji ste već pogledali film pa sad tražite srodne zanimljive prijedloge, ne brinite se. Donosimo izbor naslova u kojima ćete jednako uživati.

Interstellar (2014)

“Interstellar” je režirao Christopher Nolan, a film prati NASA-inog pilota i njegovu posadu koji su zaduženi za pronalaženje novog planeta na kojem bi ljudi mogli živjeti nakon što preživljavanje čovječanstva bude ugroženo glađu. Posada se suočava s raznim izazovima žrtvujući sebe za veće dobro čovječanstva.

Avatar (2009)

“Avatar” je film s najvećom zaradom svih vremena pa postoji šansa da ste ga već gledali. Ali ako niste, ili ga želite ponovno pogledati, ovo je idealna prilika jer ima puno toga zajedničkog s filmom “Dune”. Radnja filma prati Jakea Sullyja (Sam Worthington), marinca koji dolazi na planet Pandora i sudjeluje u Avatar programu, stavljajući svoju svijest u tijelo domoroca planeta kako bi se približio domorodačkom stanovništvu, Na’vi. Jake Sully, posjetitelj ove planete, zaljubljuje se u Netiri slično kao što se Paul zaljubljuje u Chani u Duneu.

Ex Machina (2015)

Pod režijom Alexa Garlanda, radnja filma “Ex Machina” vrti se oko mladog programera koji je pozvan na osamljeno imanje, gdje saznaje da je dio eksperimenta koji uključuje umjetnu inteligenciju. Iako se oba filma mogu razlikovati po postavci, narativnom okviru i specifičnom znanstveno-fantastičnom području koje istražuju, nude intrigantne uvide u budućnost.

Lawrence of Arabia (1962)

Riječ je o slavnom pustolovno-povijesnom epskom filmu iz 1962. koji je režirao David Lean. Radnja se vrti oko stvarnog događaja, dolaska britanskog časnika Lawrencea na Arapski poluotok te njegovo vođenje Arapskog ustanka protiv Osmanlija. “Lawrence of Arabia” s vremenom je stekao status klasika te se nalazi na popisu 250 najboljih filmova kinematografije na IMDb-u.

Children of Men (2006)

Film snimljen prema istoimenom bestselleru engleske književnice P. D. James. Društvu budućnosti prijeti izumiranje nakon što je ljudska rasa izgubila mogućnost razmnožavanja. Engleska je u potpunom kaosu, sve dok na scenu ne stupi strogi upravitelj koji uspostavlja red. Njegov je autoritet pod prijetnjom kad mlada žena otkriva da je trudna s prvim djetetom u posljednjih 27 godina.

Mad Max: Fury Road (2015)

Postapokaliptični akcijski film “Mad Max: Fury Road” Georgea Millera smješten je u svijet u kojem su resursi rijetki, a društvo se srušilo u kaotično i nasilno pustinjsko područje. U središtu priče su Max Rockatansky (Tom Hardy) i Furiosa (Charlize Theron), koji se udružuju kako bi pobjegli tiranskom ratnom vođi Immortanu i njegovom represivnom režimu.

John Carter (2012)

Dobitnik nagrade Oscar, redatelj Andrew Stanton, donosi očaravajuću akcijsku avanturu smještenu na misteriozni i egzotični planet Barsoom (Mars). Film “John Carter” temeljen je na romanu Edgara Ricea Burroughsa čije su maštalačke avanture poslužile kao inspiracija mnogim filmašima kako u prošlosti tako i u sadašnjosti.

Eternals (2021)

Besmrtni superjunaci, od kojih svaki ima posebnu energiju i razlikuje se od ostalih članova, izlaze iz tajnosti kako bi zajedno s ljudima obranili život na Zemlji. Radnja se odvija nakon filma “Osvetnici: Završnica”, kad novi zaštitnici Zemlje izlaze iz sjene i okupljaju se protiv najstarijih neprijatelja čovječanstva, Devijanata.