Cher je povodom 75. rođendana na društvenim mrežama najavila biografski film na kojem će raditi brojni poznati producenti i scenaristi

Za još neimenovani film scenarij će dobiti Oscarom nagrađeni scenarist Eric Roth, koji je radio na ikonskom “Forrestu Gumpu”, a koji trenutačno surađuje s Martinom Scorseseom te Leonardom DiCaprijem i Robertom De Nirom. Film Cher producirat će Judy Craymer i Gary Goetzman, producenti filma “Mamma Mia!” filmovi s Craymerom.

Film će otvoriti vrata u Cherinu pet desetljeća dugu glazbenu karijeru, koja osim glazbe uključuje i film, kazalište i televiziju. Ona je evoluirala od sramežljivice do pionirke ženskih zabavljača u glazbenoj i modnoj industriji, a poznata je i po tome da se ne boji reći svoje mišljenje.

Njezin profesionalni uspon započeo je kad se preselila u Los Angeles sa 16 godina i sprijateljila se sa Sonnyjem Bonom u vrijeme kad je on radio za producenta ploča Phila Spectora početkom 60-ih. Ubrzo je pjevala backup na hitovima, uključujući “Be My Baby”.

Cher je sa Sonnyjem uz hit “I Got You Babe” postala masovna zvijezda 60-ih, a početkom 70-ih postali su primarne zvijezde CBS-a u emisiji “Comedy Hour Sonny & Cher”, a njezina sklonost nošenju odvažnih odjevnih predmeta okrenula ju je i prema usponu modne ikone.

Kroz 80-e se prometnula i kao dramatična i upečatljiva glumica, glumila je u filmovima uključujući “Silkwood”, “Maska” i “Vještice iz Eastwicka”, što je kulminiralo osvajanjem Oscara za najbolju glumicu za “Moonstruck” 1987. godine. U svojoj je karijeri prodala više od 100 milijuna ploča, a među ostalim je dugogodišnja zagovornica prava LGBTQ i svijesti o HIV / AIDS-u.

Cher je upoznala Craymera i Goetzmana radeći na filmu “Mamma Mia!” 2018. godine, što je dovelo do zajedničke suradnje na ovom, uvjereni smo, zanimljivom dokumentarcu. “Gary i ja oduševljeni smo što ćemo ponovno surađivati ​​sa Cher i ovaj put donijeti njezinu osnažujuću i istinsku životnu odiseju na veliko platno. Ne može post0jati osoba koju neće privući i nadahnuti Cherin talent, snaga, jedinstvena duhovitost, toplina i vizija veća od života”, izjavio je Craymer. “Njezin neusporediv uspjeh u glazbenom filmu i na televiziji nadahnuo je generacije. Ne možemo biti sretniji što pričamo njezinu priču publici.”

Foto: Getty Images / Hulton Archive via Getty Images