Netflix je podijelio službeni trailer za nadolazeći dokumentarni film, “Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed” i stvarno je kriptičan

Prema režiji Joshue Rofé, dokumentarni film navodno će publici ispričati “šokantno neispričanu priču” o plodnom umjetniku krajolika i voditelju radosti slikanja, dotaknuvši se pravnih bitaka i izdaje od strane ljudi kojima je vjerovao. Netflixov pristup  traileru i najavi dokumentarca dosta je svjež – umjesto prikazivanja stvarnih snimaka filma kako bi zaintrigirali publiku – video sugerira da to ne može učiniti, a možemo saznati zašto tek kad pogledamo dokumentarac.

“S iznimnim poštovanjem prema prirodi i ljubaznim i nježnim držanjem, Bob Ross je potaknuo sve koje je sreo da prihvate svoju kreativnost i vjeruju u sebe, usput postajući kulturni fenomen”, stoji u službenoj najavi. “Čovjek koji je slavno rekao da nema pogrešaka – samo sretnih nesreća – desetljećima je donosio svijet užitku. Iza ikonične kose, umirujućeg glasa i nostalgičnih slika krije se misterija koju mnogi tek trebaju otkriti.”

Sa svojom zaista zanimljivom kosom i šaputavim glasom, Bob Ross je bio vjerojatno jedan od popularnijih TV zvijezda, a svoju posthumnu popularnost duguje i internetu, koji su na YouTube postavili njegove umirujuće emisije, koje mnogi i dan-danas prate. Puno se spominjao i tijekom pandemije jer su mnogi tražili nove hobije tijekom lockdowna, a postao je i dio pop kulture, pa postoji i Monopoly kojem je tema upravo njegova emisija, a i u jednoj novijoj sezoni Ru Paul su ga glumili u jednome izazovu.

Dokumentarni film stiže 25. kolovoza, a dotad, pogledajte trailer o kojem se puno priča.

 

Foto: Wikimedia Commons