Revolucionarni JUKE prvi je puta predstavljen prije deset godina, a dosad je diljem svijeta prodano 1,5 milijuna primjeraka. Također je stvorio novu nišu kompaktnih crossover SUV vozila koja otad uključuje sve više vozila te vrste

Posve novi JUKE zadržao je isti smisao za stil i zabavu, a sad uključuje niz naprednih tehnologija koje ga čine najpovezanijim Nissanovim automobilom. Pogonski sklop također je vrlo napredan, a uključuje benzinski turbomotor smanjena obujma koji je ujedno kompaktan, lagan, snažan i štedljiv. Po prvi je puta moguće JUKE naručiti s mjenjačem s dvostrukom spojkom i sedam brzina, s polugicama za promjenu brzina ili potpuno automatski. U kombinaciji s posve novom šasijom, to jamči obilje zabave pri vožnji novog modela JUKE, kao i profinjenu i učinkovitu vožnju s visokim stupnjem sigurnosti.

„Nissan JUKE nikad nije pratio trendove. On ih oduvijek postavlja svojom ekscentričnom osobnošću i okretnom vožnjom,” izjavio je Marco Fioravanti, potpredsjednik odjela za planiranje proizvoda, Nissan Europe. „Novi model zadržao je snažan sportski izgled koji kupci obožavaju te ga je spojio s jedinstvenim doživljajem vožnje koji omogućuju sustav ProPILOT i mnoga druga napredna tehnološka rješenja.”

Nissan JUKE temelji se na platformi CMF-B i proizvodit će se u Nissanovoj nagrađivanoj tvornici u Sunderlandu u Ujedinjenoj Kraljevini, a prodaja će u Hrvatskoj započeti u siječnju 2020.

SPORTSKI STIL

Posve novi JUKE odrastao je, ali je zadržao svoj zabavni duh zahvaljujući suvremenom dizajnu unutrašnjosti i vanjskog dijela, koji i ovaj put postavljaju nove standarde za crossovere B-segmenta. Kombinira stil coupe vozila sa stavom crossovera. Time se omogućuje najbolje od tih dvaju svjetova i dobiva automobil savršen za vožnju gradom, ali i izvan njega.

Iako je posve nov, novi JUKE zadržao je neke svoje kultne značajke, uključujući okrugla prednja svjetla koja ga čine odmah prepoznatljivim. Da bi ih se osvježilo i dizajn učinilo posve suvremenim, svjetlima je dodan LED potpis u obliku slova Y koji odlično pristaje Nissanovoj prepoznatljivoj prednjoj maski V-motion.

19-inčni naplatci pridonose impozantnom i sportskom izgledu novog modela JUKE. „Lebdeći” krov i oštri nabori bočnih linija dodaju izgledu novog modela JUKE novu razinu profinjenosti. Paleta od 11 boja karoserije u kombinaciji s tri kontrastne boje krova osigurava prepoznatljivost novom modelu JUKE, a boje karoserije, krova i unutrašnjosti mogu biti ujednačene ili kontrastne.

Novi JUKE ima i obnovljenu unutrašnjost koja je sad modernija, prostranija, kvalitetnija i nudi više tehnologije. Ima više prostora i za putnike i za njihove stvari te se prostor za koljena na stražnjoj klupi povećao za 5,8 cm, prostor za glave straga za 1,1 cm, a kapacitet prtljažnika porastao je za 20 % pa sada iznosi 422 litre.

Novi dizajn unutrašnjosti uključuje luksuzne materijale i ambijentalno osvjetljenje, što pridonosi stilu i većoj udobnosti. Novi mekani pokrovi armaturne ploče, obloga vrata i tepisi pridonose premium osjećaju. Sjedala izrađena u jednom komadu automobilu daju sportskiji izgled i mogu biti presvučena Alcantarom® ili kožom.

Osim dobrog izgleda i velike udobnosti, prednja sjedala u određenim razinama opreme uključuju i inovativni audiosustav Bose Personal Plus sa zvukom visoke kvalitete koji vas okružuje. Njime možete upravljati s pomoću „lebdećeg” 8-inčnog zaslona multimedijskog sustava koji vam pruža jednostavan pristup uslugama Nissan Connect.

N-DESIGN NUDI SVE MOGUĆNOSTI PERSONALIZACIJE

Za vlasnike koji žele svojem automobilu dodati nešto drukčije i prilagoditi ga svojem stilu, razina opreme N-Design  zajedno s poznatim razinama Visia, Acenta, N-Connecta i Tekna nudi najbolji paket za personalizaciju novog Jukea.

Kad je riječ o personalizaciji unutrašnjosti, kupci će moći birati između tri kombinacije presvlaka sjedala, armaturne ploče, obloga vrata i naslona za ruke. Opcija Urbanizer unosi moderan, kontrastan i svjež izgled s crnom i bijelom umjetnom kožom, opcija Midnight nudi profinjenu i elegantnu unutrašnjost s crnom Alcantarom® i kožom, dok se opcija Juke ističe sportskim kokpitom koji privlači sve poglede zahvaljujući narančastoj i crnoj koži. Sve opcije posve novom Jukeu daju vrlo luksuzan izgled.

Serijska oprema razine N-Design uključuje impozantne 19-inčne aluminijske naplatke dijamantne obrade koji vanjskom dijelu vozila daju sportski i dinamični izgled. Razina N-Design ukupno nudi 20 kombinacija za personalizaciju vanjskog izgleda i izgleda unutrašnjosti.

UZBUDLJIVO ISKUSTVO VOŽNJE

Novi JUKE dizajniran je da bi oduševio nove i postojeće kupce. „Novi smo JUKE od glave do pete dizajnirali i konstruirali imajući na umu prije svega okretnost,” izjavljuje David Moss, viši potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj, Nissan Europe. „Vozači će sve prednosti osjetiti čim sjednu za upravljač.”

Profilirani poklopac motora krije učinkovit i odazivan trocilindarski benzinski motor. 1,0-litreni motor kompaktan je i lagan te je opremljen turbopunjačem da bi se osigurala responzivnost i zabavna vožnja koju kupci očekuju. Proizvodi 117 KS i odlikuje se okretnim momentom od 180 Nm (200 Nm s overboostom). Šesterostupanjski ručni mjenjač dio je serijske opreme, a po prvi put je uz nadoplatu dostupan i automatski mjenjač s dvostrukom spojkom i polugicama za promjenu brzina.

Poboljšala se potrošnja goriva koja sad iznosi  4,9 l/100 km u modelima s ručnim mjenjačem (NEDT-BT) i 4,8 l/100 km u onima s DCT mjenjačem (NEDT-BT).  Smanjene su i emisije CO2, koje se kreću od 112 g/km (NEDC-BT) u modelima s ručnim mjenjačem do 110 g/km (NEDC-BT) u onima s DCT mjenjačem*.

Način rada D omogućuje vozačima da jednostavno biraju neki od tri načina rada – Standard, Eco i Sport – kako bi prilagodili odzivnost motora ovisno o vrsti ceste ili raspoloženju vozača.

 „Motor novog modela JUKE može ponuditi najbolju ravnotežu između performansi, potrošnje goriva i uglađenosti,” izjavio je Moss. „Donosi zaista zadivljujuće razine snage i okretnog momenta. To je pravi dokaz da motor smanjenog obujma može zadovoljiti sve potrebe kupca u pogledu zabave i manjih troškova.”

NAPREDNA TEHNOLOGIJA

Novi Nissan JUKE opremljen je brojnim naprednim tehnologijama za pomoć u vožnji i mogućnostima multimedijskog sustava stvorenima da svako putovanje učine sigurnijim, jednostavnijim i ugodnijim. Sigurnosne značajke uključuju inteligentni sustav kočenja u hitnom slučaju s prepoznavanjem pješaka i biciklista, inteligentni ograničivač brzine, sustav za prepoznavanje prometnih znakova, inteligentni sustav za sprječavanje izlaska iz voznog traka, upozorenje na nadolazeći promet straga, kao i inteligentni nadzor mrtvog kuta koji je po prvi puta uveden u neki Nissanov model. Upozorava vozače na vozilo koje se kreće uz njih, ali koje ne mogu vidjeti te vraća JUKE nazad u vozni trak da bi spriječio sudar.

Vozačima modela JUKE pomoći će i Nissanova napredna tehnologija ProPILOT koja smanjuje stres pri dugim putovanjima i u prometnim zastojima jer samostalno održava JUKE u voznom traku i na stalnoj, sigurnoj udaljenosti od drugih automobila, čak i u kolonama koje se sporo kreću.

Kako bi se poboljšala vidljivost u rizičnim zonama, A-stupovi između vjetrobranskog stakla i okvira vrata stanjeni su, ali zadržana je njihova čvrstoća zahvaljujući strateškoj upotrebi laganijeg, ultrasnažnog čelika. Vidljivost noću dodatno je poboljšana zahvaljujući serijskim LED prednjim svjetlima koja povećavaju vidljivost na 10 metara – najboljima u klasi.

SMIREN, STALOŽEN I POVEZAN

Nissan zna da kupci koji biraju JUKE očekuju da se njihov automobil uklopi u njihov povezani život. Zato je JUKE opremljen najnaprednijim multimedijskim sustavom koji je ikad ugrađen u neki Nissan. Uključuje jednostavnu integraciju pametnih telefona, aplikaciju za upravljanje modelom JUKE i njegovo praćenje, kao i bežični internet u automobilu (dostupno početkom 2020. ovisno o zemlji) za putnike koji uvijek žele biti spojeni na internet.

Najnovija inačica multimedijskog sustava NissanConnect omogućuje kupcima da se služe uslugama Apple CarPlay® ili Android Auto za prikazivanje omiljenih aplikacija s pametnog telefona na integriranom 8-inčnom dodirnom zaslonu u vozilu.

Ako se ne služe navigacijskim sustavom s pametnog telefona, vozači mogu pristupiti uslugama TomTom Maps i Live Traffic. Novi JUKE kompatibilan je s uslugom Google Assistant te omogućuje širok raspon naredbi, uključujući slanje odredišta navigacijskom sustavu automobila glasovnom naredbom pametnom telefonu.

Putnici u modelu JUKE uživat će i u inovativnom audiosustavu Bose Personal Plus u odabranim razinama opreme. Zahvaljujući osam snažnih zvučnika koji uključuju dva zvučnika tehnologije UltraNearfield ugrađena u naslone za glavu vozačeva i suvozačeva sjedala, putnici će uživati u bogatom i kristalno čistom zvuku.

Pa da usvojimo:

  • JUKE je stasao u dinamičan, sportski coupe-crossover i nudi pregršt mogućnosti za personalizaciju
  • Novi motor DIG-T 117 štedljiv je i snažan
  • Uz nadoplatu je dostupan i napredan novi mjenjač s dvostrukom spojkom i 7 brzina
  • Inovativne tehnologije kao što je Nissan ProPILOT olakšavaju život vozačima i pružaju im veću sigurnost
  • Povezane usluge i ažuriranje putem interneta čine JUKE najpovezanijim Nissan vozilom u povijesti

JUKE u Hrvatskoj kreće u prodaju u siječnju 2020. ,  a dodatne informacije možete potražiti na ovom linku