Dani mode u Parizu bliže se svom kraju. Posljednjih dana svoje revije predstavljaju najveća modna imena.

Clare Waight Keller zna kako se žene žele odijevati danas i predstavila je upravo takvu kolekciju za Givenchy – s nizom chic kaputa i balonera, detaljima poput predimenzioniranih ramena, mekanim materijalima u koje se poželite odmah umotati i slojevitim stajlinzima. U toj hrabroj, ali ženskoj viziji Clare nikad ne radi kompromise po pitanju krojeva, koji su smjeli i jako definirani. Tu su i večernje kreacije, baš onakve kakve smo navikli gledati kod Givenchyja – obogaćene perjem, kontrastom i igrom različitih tekstura.

Još jedna omiljena žena među ženama, Stella McCartney, također je prikazala svoju novu kolekciju za jesen na Tjednu mode u Parizu. Stellina poruka o veganstvu i odbacivanju materijala životinjskog porijekla ove je sezone bila još glasnija, a pratile su je animirane ilustracije na njenom Instagram profilu. Stella je još jednom pokazala zašto je toliko volimo – odjenite samo jedan njen komad i dobit ćete instant chic osjećaj koji će vas pratiti cijeli dan. Za ovosezonsku parišku pistu manekenle su nosile i velike, upečatljive, naušnice, koje će sigurno biti novi veliki ‘must have’.

Što reći o Valentinu i magiji s potpisom Pierpaolo Picciolija? Samo on zna kako spojiti couture i high street na način da ga žene žele kupiti –  i to baš sve njegove komade. Na reviji za jesen 2020. svi modeli šetali su u robusnim crnim čizmama koje su radile kontrast Valentinovoj ženstvenosti. Nosive zimske haljine izmjenjivale su se sa ‘statement’ kaputima i jaknama, sve do večernjih kreacija. Valentino je tako najavio još jednu sezonu u kojoj se zasigurno zaraditi.

Foto: Getty Images