Stilski priziv chic 70-ih i 80-ih uz inspiraciju moćnih žena koje upravljaju avionima – pilotkinje i avijatičarke, vode glavnu riječ u novoj kolekciji kuće Saint Laurent.

Na započetom Pariškom tjednu mode pozornost modne publike privukla je nova kolekcija francuske kuće Saint Laurent, očekivano, predstavljena na Eiffelovom tornju. Belgijsko-talijanski dizajner Anthony Vaccarello odao je počast zakladi Saint Laurent, prolazeći kroz njezino 70-godišnje nasljeđe ležernim lookovima koji su bili senzualni i chic.

Vaccarella su inspirirale pilotkinje i avijatičarke koje i definiraju raniju eru modne kuće. Ženstvenost i muškost sudarili su se u kombinezonima s džepovima koji se vežu u struku, neuredno nošenim košuljama i haljinama u cargo stilu, a predimenzionirane sunčane naočale i avijatičarske kape odali su poštovanje snažnim ženama na „muškim“ pozicijama. Također, predimenzionirani nakit prizvao je neku zavodljivu disco eru s kraja 70-ih i početka 80-ih koja nam se jako sviđa u novoj kolekciji. Donosimo vam pregled modnih detalja za stilsku inspiraciju.

Foto: Getty Images