Sock boots, tj. čizme-čarape čudan su hibrid ova dva artikla. To su zapravo čizme, ali gornjeg dijela pripijenog uz nogu, najčešće izrađenog od tkanine ili najmekše kože. Mogu biti raznih duljina, od kratkih gležnjača pa sve visokih over-the knee čizama.

Trend čarapa-čizama usko je povezan s usponom athleisure stila i spajanjem sportske odjeće s visokom modom. Dizajneri poput Balenciage i Vetementsa odigrali su značajnu ulogu u popularizaciji ovog stila, predstavljajući moderni dizajn koji kombinira udobnost s visokom modnom estetikom.

Balenciagine čizme-čarape snimljene 2017. usred vrhunca popularnosti

Nakon što su bile na vrhuncu popularnosti sredinom 2010-e, neko ih vrijeme nismo viđali. No njihov zanimljiv dizajn ponovno je osvojio dizajnere pa ih ponovno možemo pronaći u većini webshopa. Za razliku od originalnih Balenciaginih čizmi-čarapa upečatljivog printa, novi su modeli diskretniji, te puno pogodniji za svakodnevno nošenje.

Dolaze u neutralnim nijansama poput crne, smeđe i bež, a ekstravagantnije fashionistice mogu odabrati i modele u jarkim bojama poput fuksije. U nastavku donosimo naš izbor najboljih modela ove trendi čizme!

Aldo

Bershka
Aldo
Calvin Klein Jeans
Stradivarius
Even & Odd, Zalando
Answear Lab
Deichmann

 

 

 

Foto: Profimedia, Pr