Došla nam je prava jesen a time i sezona čizmica! Ako ne volite modele sa vezicama jer nemate volje svaki dan ponovno ih odvezivati, odaberite praktični chelsea model koji se puno lakše navuče!

Chelsea čizme potječu iz sredine 19. stoljeća. Originalno su stvorene u Engleskoj, a njihov dizajn često se pripisuje cipelaru kraljice Viktorije, J. Sparkes-Hallu. Karakteristične značajke ovog modela čizama poput elastičnih bočnih panela i trakica za povlačenje, uvedene su kako bi olakšale obuvanje i svlačenje, kao i kako bi stvorile vitki i priljubljeni dizajn.

Ove čizme su stekle popularnost u modnom i rock ‘n’ roll svijetu 1960-ih u Londonu, zahvaljujući svom elegantnom i praktičnom dizajnu. Glazbenici poput The Beatlesa i Rolling Stonesa pomogli su chelsea čizmama da postanu poznate. Postale su simbol mod subkulture i često su ih nosili uz uska odijela i uske hlače.

Chelsea čizme su tijekom desetljeća ostale modni klasik, omiljen i među muškarcima i među ženama. Njihova prilagodljivost različitim stilovima, od do formalnog, čini ih vječnim i ikoničnim komadom obuće.

Danas chelsea čizme ostaju klasičan izbor u svijetu mode, voljene zbog svoje univerzalnosti i trajnog stila. Evoluirale su u pogledu materijala, boja i varijacija, ali su uspjele zadržati svoje originalne, prepoznatljive dizajnerske elemente. Mi u nastavku donosimo naš izbor najboljih modela ovih popularnih čizama!

Calvin Klein, answear.hr
Zara
Deichmann
Deichmann
Tommy Hilfiger, Answear.hr
Zara
Buffalo, answear.hr
Wrangler, answear.hr

 

Foto: Profimedia, PR