Kaubojske čizme vratile su se u velikom stilu! S dolaskom viralnih trendova dolazi i naša znatiželja da isprobamo ono što nikada ne bismo, pogotovo kada su u pitanju modne kombinacije.

Tako je, brzinom svjetlosti, 189 milijuna korisnika društvene mreže TikTok pohrlilo vidjeti kakve su to čizme pod hashtagom #coastalcowgirl zaludile žene diljem svijeta da ih sada nose i na plažama i na betonu. Riječ je o slavnim kaubojkama za koje smo mislili da će zauvijek ostati u podrumu, no čini se da su ugledale svjetlo dana i to na neobičan način.

Zara

Naime, žene su kaubojske čizme počele nositi ne samo na ulicama svjetskih metropola, već i na plažama, gdje su ovaj bezvremenski komad usklađivale uz sve moguće odjevne kombinacije. Od lepršavih i lanenih haljina, preko elegantnih kratkih hlačica, pamučnih suknji, kupaćih kostima, košulja, blejzera do cargo hlača, zaključak je samo jedan: Pa, kaubojke idu uz sve i zimi i ljeti!

Zara

Kendall Jenner nije ih skinula cijelo ljeto, a njezin primjer slijedila je i Dua Lipa. Tu je i Emily Ratajkowski koja je bez imalo razmišljanja ušla u čizme i prošetala ih u kombinaciji s potpuno prozirnom haljinom. „Trend kaubojki na obali ne povlači za sobom samo izvlačenje trapera i resa koje imate u ormaru već i kombiniranje svega toga s čizmama. Kaubojke su sve ono što čini modu opuštenom, bez napora, a kombinacija stilova recept je za izvrstan izgled”, kaže stilistica Megan Watkins, a prenosi marieclaire.co.uk. Ako već nemate čizme koje su izdržale test vremena, možete se počastiti parom crnih – provjerenom bojom koja daje chic izgled, čak i kada nosite pidžamu.

Zara
Answear Lab (Answear.hr)
Answear Lab (Answear.hr)

Foto: Zara, Answear.hr